KILIÇDAROĞLU'NDAN KOALİSYON AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN KOALİSYON AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, "Müzakerelerin uzun sürmesi bizi ve tabanımızı rahatsız etti bunu dile getirdim.

AK Parti ile CHP koalisyon görüşmesi sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE TARİHİ BİR FIRSATI KAÇIRDI

Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu kısa süreli bir seçim hükümeti önerdi. Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir. Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum" dedi.

DIŞARDAN DESTEKLEYİN

Kılıçdaroğlu, "Müzakerelerin uzun sürmesi bizi ve tabanımızı rahatsız etti bunu dile getirdim. Sayın Davutoğlu bize iki öneri getirdi. Kısa süreli bir seçim hükümeti. Ki bu beraber oluşturulabilir. Veya biz bir azınlık hükümeti kurarsak bizi dışarıdan destekler misiniz? MYK'da bunları görüştük. Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir. Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın sorunlarımızı çözebiliriz" diye konuştu.

"İMAM HATİP OKULLARI İLE İLGİLİ DEĞİL EĞİTİM SİSTEMİ İLE SORUNUMUZ VAR"

Kılıçdaroğlu, "İmam Hatip okulları ile ilgili bizim hiçbir sorunumuz yoktur. Ama eğitim sistemi ile sorunumuz vardır. Hiçbir veli bu eğitim sisteminden memnun değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Anlaşamayacağımız bir başlık görmedik. Sayın cumhurbaşkanının etkisinin olup olmadığını sorusunun yanıtını Davutoğlu'nun vermesi gerekir" dedi.

"GÖRÜŞMELERDE HİÇBİR KIRMIZI ÇİZGİMİZ YOKTU"

Kılıçdaroğlu, "Görüşmelerde hiçbir kırmızı çizgimiz yoktu. Kırmızı çizgi gündeme gelmedi. Koalisyon müzakeresi söz konusu olmadı. Birbirimizi dinledik o kadar" diye konuştu.

"ERKEN SEÇİMİ TEK SEÇENEK OLARAK İFADE ETMEYİ DE DOĞRU BULMUYORUM"

Erken seçim olasılığını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çıkarları neyi gerektiriyorsa o çıkarların yanında olacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Erken seçimi tek seçenek olarak ifade etmeyi de doğru bulmuyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı