KILIÇDAROĞLU'NDAN İSTİKLAL MARŞI CEVABI

KILIÇDAROĞLU'NDAN İSTİKLAL MARŞI CEVABI

Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Erdoğan kendisine güveniyorsa, o sözü seçim meydanlarında söylemesin. Sizin televizyona çıkarlar; O soruyu sorar, Ekmel Bey de yanıtı verir. Bakalım kim ezbere 10 kıtalık İstiklal Marşı'nı biliyormuş, görürüz. O cama bakarak konuşuyor. Önünde metin olmadan konuşamıyor"dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır doğumlu olmasını sık sık eleştirmesine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "O zaman Erdoğan Almanya'da doğanlardan neden oy istiyor? Önemli olan bu topraklara sahip çıkmaktır. O geldi bu topraklara, Yozgat'ta kayıtlı. Bir Yozgat beyefendisi, biz onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kabinede Türkiye doğumlu olmayan bakan var. Torunu var, Amerikan vatandaşı" diye ekledi.

"İSTİKLAL MARŞI'NI BİLMİYOR" ELEŞTİRİSİ

İstanbul turu kapsamında Kağıthane'ye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane Parkı'nda bir süre yürüyüş yapıp, vatandaşları selamladı. Park içindeki kır kahvesinde çay içen piknikçi vatandaşların ikramlarını kabul eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmediği eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan kendisine güveniyorsa, o sözü seçim meydanlarında söylemesin. Sizin televizyona çıkarlar; O soruyu sorar, Ekmel Bey de yanıtı verir. Bakalım kim ezbere 10 kıtalık İstiklal Marşı'nı biliyormuş, görürüz. O cama bakarak konuşuyor. Önünde metin olmadan konuşamıyor" ifadesini kullandı.

TAYYİP ERDOĞAN İSTİKLAL MARŞI'NI YANLIŞ OKUMUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nı ezberden bilmediğini söylemesi başbakanın bir programında marşımızı eksik okuduğu anları hatırllattı. İşte o görüntüler;

 

"BERABER TELEVİZYONA ÇIKIN" ÇAĞRISI

İhsanoğlu'nun içinden geldiği gibi konuştuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Erdoğan kendisine güveniyorsa, Ekmel Bey ile beraber televizyona çıkar. 3 Cumhurbaşkanı adayı da çıkar. Sorar, adaylar cevaplar. Vatandaş da kim biliyor, kim bilmiyor, görür. Önemli olan onun bir Türk kimliğiyle kendisini dünyada tanıtmış olması. Erdoğan bu ülkeyi 12 yıl yönetti, Türkiye'yi perişan etti. Ekmeleddin Bey Cumhurbaşkanı olduğunda Ortadoğu'da barışı sağlayacaktır."

"YALANCI" ELEŞTİRİSİ

İhsanoğlu'nun oy hedefini yüzde 60 olarak açıkladığını hatırlatan habercilere, "Biz de aynı görüşteyiz" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Van mitinginde BBP İl Başkanı'nı sahneye çıkararak kendisine destek verdiğini açıkladığını, oysa BBP'nin Van'da teşkilatının bulunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir kişiye rastlamadım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı