KILIÇDAROĞLU'NDAN İSTİFA SİNYALİ

KILIÇDAROĞLU'NDAN İSTİFA SİNYALİ

Bir bedel ödenecekse

"İLK BEDELİ BEN ÖDERİM"

MHP ile CHP'nin ortak adayı olarak çıkardıkları Emelettin İhsanoğlu tepkileri dinmek bilmeyince, Kılıçdaroğlu "Bedelini, öderim merak etmeyin açıklaması yaptı." Böylelikle Ağustos seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu'nun kazanamaması halinde Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği yorumlarının daha da artacağı konuşuluyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuya ilşkin açıklaması.

KİMSE MERAK ETMESİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları itibariyle Türkiye demokrasi tarihi açısından çok büyük önem arz ettiğini belirterek, "Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli genel başkan olarak ben ödeyeceğim, kimse merak etmesin" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'ın ardından güne Isparta temaslarıyla devam etti. Saat 15.30'da özel uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen CHP Lideri ilk önce MHP'li Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.

MHP'Lİ BAŞKANDAN 'DEVLET ADAMI' İLTİFATI

Belediye Başkanı Günaydın, makamında ağırladığı Kılıçdaroğlu'na “Belediyemizi devlet adamı hüviyetindeki isimler ziyaret eder. MHP'li belediye başkanını ziyaret ettiniz, gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Isparta'da 'bizden ve sizden' adına bir ayrımcılık yaşandığını kaydeden Günaydın, “İktidarın seçimden önce bütün bakanları Isparta'ya geldi. Başbakan da geldi. Gelmeyen kalmadı. O kadar kalabalık geldiler ki üçer beşer, 'Bakanlar Kurulu'nu Isparta'da yapsalar çok iyi olur' demiştim. Hiçbiri belediyeyi ziyaret etme devlet adamlığını gösteremediler" diye konuştu.

Belediyeyi ziyaret etmekten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'li Belediye Başkanı'na “Sadece seçildiğiniz partinin mensuplarına değil, bütün Isparta'ya hizmet ediyorsunuz" diye karşılık verdi.

'ERDOĞAN'IN ELLERİ KANLIDIR'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da sadece Gazze'de değil Irak'ta, Suriye'de de kan aktığını söyledi. Irak'ta ve Suriye'de Müslümanların birbirini öldürdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, “Üzülerek ifade edeyim, silahlarını da Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Tıbbi yardım diyeceksiniz, TIR'larla silah göndereceksiniz. Bütün belgelerini önüne koyduk. Ortadoğu'da akan kanın sorumlularından biri Recep Tayyip Erdoğan'dır ve elleri kanlıdır" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Ortadoğu'da kim başı sıkışırsa başvurulacak devletken şimdi kapısının kapalı olduğunu savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Üstünde kocaman bir kilit vardır. Hiç kimse de gelip bu kapıyı çalmıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermek için Ortadoğdu'da bir tur yapacağını, o turun içinde Türkiye'nin yer almayacağını belirten Kılıçdaroğlu, Mısır'ın İsrail - Filistin sorununun çözümü için sunduğu çözümün de hükümet tarafından tıkandığını savundu, “Gazze'de akan kanın da sorumlularından birisi Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Başbakan Erdoğan'a “Hükümetler ağlama makamı değildir" diye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete Kürecik Radar İstasyonu'nun kapatılması, askeri ilişkilerin askıya alınması ve İsrail'le ticari ilişkilerini dondurulması çağrısı yaptı, “Oğulların bıraksınlar İsrail'le ticareti" dedi.

MISIR'DAN RİCA ETTİ

CHP Lideri Kılıçraroğlu, Isparta'dan Mısır yönetimine de çağrıda bulundu ve “Rica ediyoruz ataşkesi sağlayın, sağlayın ki çocuklar ölmesin, gencecik insanlar ölmesin" dedi.

İHSANOĞLU'YLA ORTADOĞU'YA BARIŞ GELECEK

Ortadoğu'da barışı sağlamanın herkesin görevi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu'da ağırlığımız olacak, Ortadoğu'ya barış gelecek, huzur gelecekse Ortadoğu'yu bilen bir ismi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturttuğunuz zaman bu gerçekleşecek" diye konuştu. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Filistin'de, Mısır'da, Irak'ta, Suriye'de ağırlığı olan bir isim olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer Ekmeleddin İhsanoğlunu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa Ortadoğu'ya barış, huzur gelecektir. İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması Türkiye'nin itibar, saygınlık kazanması demektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk halkının önüne konmuş imkan olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu imkanı herkesin değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Kan akıyor, üzülüyoruz. Gereğini yapamıyoruz. Gereğini yapacak kişiyi bulduk. Ekmeleddin Bey, ağırlığını koyacaktır, Ortadoğu'da barışı sağlayacak, Türkiye'nin itibarı artacaktır" dedi.

NEDEN EKMELEDDİN İHSANOĞLU?

Ziyareti nedeniyle kendisine Belediye Başkanı Günaydın'ın sunduğu hediyeleri kabul eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sonrasında Mimar Sinan Caddesi'nden yürüyerek Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. CHP Genel Başkanı, burada çatı adayı İhsanoğlu'nu anlattı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bilge bir insan olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Böyle bir insanın cumhurbaşkanı koltuğuna oturması bizin için gurur vesilesi olacaktır" dedi. İhsanoğlu'nun adaylığıyla Türkiye'de büyük bir uzlaşının sağlandığını aktaran Kılıçadaroğlu, “Biz Türkiye'de demokrasi tarihine çok önemli bir katkıda bulunduk. Büyük bir uzlaşmayı sağladık. Hiçbir konuda 9 parti biraraya gelmez ama İhsanoğlu konusunda 9 parti biraya geldi" dedi.

'ONLAR YAPTI BUNLARA DA YAPILSIN' OLMAZ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Isparta'daki son durağı partisinin il başkanlığı oldu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, polise yönelik operasyonda emniyet müdürlerinin gözaltına alınma şeklini eleştirdi, “'Onlar yaptı bunlara da yapılsın' düşüncesine karşıyız. Oradada hata vardı burada da hata var" dedi.

Operasyon sırasında babasının arkadan kelepçelendiğini gören bir çocuğun artık devlete saygısının kalmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Ama Recep Tayyip Erdoğan oğluyla oturdu, rüşvet pazarlığı yaptı. Haram yediği için mal varlığını açıklayamıyor. Allah gözünü doyursun, ne diyeyim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları itibariyle Türkiye demokrasi tarihi açısından çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli genel başkan olarak ben ödeyeceğim, kimse merak etmesin" sözleri büyük alkış aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta ziyaretlerinin ardından günü Burdur'da gerçekleştireceği temaslarla tamamlayacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı