KILIÇDAROĞLU'NDAN GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

KILIÇDAROĞLU'NDAN GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması gazetelere, televizyonlara baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değil

 

İbrahim YILDIZ,Naci YÖNER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "14 Aralık Operasyonu' kapsamında yapılan gözaltılarla ilgili konuştu.


Kılıçdaroğlu, "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı işleyen bir demokraside yaşanan süreç değil. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği, adresi sorulmaz. Mazlum her dönem mazlumdur. Biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması gazetelere, televizyonlara baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Ne olursa olsun" dedi. 

CHP OLDUĞU SÜRECE DİKTATÖRLER ASLA BAŞARI SAĞLAYAMAZ 

Kılıçdaroğlu,“Zaten bir dikta yönetimi var dikta yönetimi baskısını her gün artırıyor. Ama hiç kimse korkmasın hiç kimse çekinmesin. Bu ülke CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamazlar


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in annesinin cenaze törenine katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a geldi. THY'ye ait bir uçakla 11.10'da İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sabah saatlerinde polisin yaptığı operasyonla ilgili olarak sorulan soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi,

"17-25 ARALIK YOLSUZLUKLARINI YENİ OPERASYON YAPARAK KİMSE KAPATAMAZ" 

“17-25 Aralık yolsuzluklarını yeni operasyon yaparak kimse kapatamaz. O operasyonlarla ortaya çıkan yolsuzluklar tarihe mal oldu. Aradan yüz yıl geçse de insanımız, çocuklarımız, torunlarımız onların torunları bunu öğrenecekler. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu hep beraber göreceğiz. Şimdi önümüzde 17-25 Aralık süreci var, toplum tekrar hatırlayacak diye yeni bir operasyonla bunu kapatmak istiyorlar. Şunu açık ve net söyleyeyim. Mazlum adresi sorulmaz, mazlumun kimliği sorulmaz, geçmişte gazetecilere ve gazetelere nasıl operasyonlar yapıldı. 

"GEÇMİŞTE ELEŞTİRDİYSEK AYNISINI BUGÜN DE YAPIYORUZ

Biz eleştirdiysek aynı eleştirileri bugün de yapıyoruz. Basın özgür olmalı, rahat yazabilmeli, korkusuzca yazabilmeli. Hükümetin baskısı altında bu tür operasyonları gerçekleştirmek demokrasiyle bağdaşmıyor. 

"DİKTA YÖNETİMİ BASKINI HERGÜN ARTTIRIYOR"

Zaten bir dikta yönetimi var dikta yönetimi baskısını her gün attırıyor. Ama hiç kimse korkmasın hiç kimse çekinmesin. Bu ülke CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamazlar." 

TÜRKİYE SİVİL BİR DARBEYLE KARŞI KARŞIYA

Gün içinde operasyonla ilgili olarak art arda değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in annesinin cenazesine katılmak üzere geldiği Şakirin Camii'nde de konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı.

"MEDYAYA YÖNELİK OPERASYONU HİÇBİR ZAMAN İÇİMİZE SİNDİREMEDİK"

" Medyaya yönelik operasyonu hiçbir zaman içimize sindirmedik. Sadece bugün değil dün de aynı şeyleri söyledik. İnternet siteleri basıldı, gazeteler basıldı, gazeteciler içeri atıldı. Bu demokrasilerde olan olaylar değil. 

"DEMOKRASİYE DOĞRUDAN DARBE YAPILDI"

Türkiye bir sivil darbeyle karşı karşıya. Bir darbeci hükümet var. Demokrasiye doğrudan darbe yapıldı. Medyaya yönelik darbe yapılıyor, üniversitelere yönelik darbe yapılıyor. Düne kadar şunu söylüyorlardı, bizi darbecilikle suçluyorlardı. Düne kadar...Oysa darbeden dolayı en büyük zararı gören parti biziz. Onların genel başkanları hapse atılmadı, bizim genel başkanlarımız hapse atıldı. Onların milletvekilleri hapse atılmadı, bizim millet vekilleri hapse atıldı. Onların mal varlığına el konulmadı, bizim mal varlığımıza el konuldu. Ama biz hep geçmişi geçmişte bıraktık, geleceğe bakmak istedik. Ama onlar hep bizi suçladılar. Bugün geldiğimiz noktada açık ve net şunu görüyoruz, hükümet bir darbe hükümetidir, demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır. Yapılıyor... Sadece yeni değil, öteden beri var. 

"İKTİDARDA BAŞKA BİR HÜKÜMET Mİ VAR ?"

Dün tekrar çıktılar, dediler ki Ergenekon davaları için, efendim bize kumpas kurdular. Sen iktidarda değil misin? İktidarda başka bir hükümet mi var dı? Başka birisi mi Başbakanlık koltuğunda oturuyordu ? Bugün geldiğimiz noktada şu gerçeği herkesin bilmesini isterim. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bütün dünya tanık oldu. Şimdi bu operasyonların yıl dönümünde bunu kapatmak istiyorlar" 

HALUK KOÇ NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın toplantısında, "14 Aralık Operasyonu' kapsamında yapılan gözaltılarla ilgili konuştu.

DÜN BU SÜRECİN YANINDA YER ALANLAR

CHP'nin hukuksuzluk ile karşı karşıya olan herkesin yanında yer alacağını vurgulayarak, "Dün bu sürecin içinde yer alanların da bağımsız bir yargıya ihtiyaç duyacaklarını tarih bize gösteriyor. Bağımsız yargı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olmazsa olmazı olmalıdır. Hukuk dün birilerine gerekiyordu, bugün de birilerine gerekiyor. Yarın da hiç şüphesiz birilerine gerekecek" dedi. 

Koç, "Türkiye bu sabah yine operasyon haber ile uyandı ve güne başladı. Bazı yazılı ve görsel medya organlarına bir polis baskını düzenlendiği ve bazı yazarların, yorumcuların hatta bazı dizilerde yer alan dizi oyuncularının şu anda gözaltı ile karşı karşıya olduğunu öğreniyoruz. Bu yönde haberler geliyor.

GENEL BAŞKANIMIZ KISACA ÖZETLEDİ

Öncelikle CHP'nin tutumunu, sayın Genel Başkanımız, havaalanında kısaca özetledi. Biz demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak hiçbir medya organına bu şekilde bir baskı oluşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Geçmişte Ergenekon, Balyoz, Ay Işığı, Oda TV, casusluk davası gibi bir takım kurgulanmış, tezgahlanmış davaların hukuk içinde nasıl çürüdüğüne Türkiye tanık oldu. Bugün de benzer sonuçların aynı şekilde bir çürüme ile sonuçlanacağını görüyoruz" diye konuştu. 

Bağımsız yargı vurgusu yapan Koç, "Bir hukuk devleti, iktidarların günlük ihtiyaçlarına göre, özel hukuk düzenledikleri, hukuku kullanarak kendi üzerindeki şaibeleri, kuşkuları dağıttığı bir rejimin adı hiçbir zaman olamaz.

MAĞDURUN YANINDA OLURUZ

Haksızlık kimin kapısını çalarda çalsın Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna karşı çıkarız. Mağdurun yanında oluruz. Dün de bugünde yanında oluruz. Bugünün mağdurları dün şunu yaptı. O onların bileceği bir iş. Bugün kim bir hukuksuzluk ile karşı karşıya ise, Cumhuriyet Halk Partisi o hukuksuzluğa uğrayanların yanında yer alır. Bu gelişmeler şunu gösteriyor. Dün bu sürecin içinde yer alanların da bağımsız bir yargıya ihtiyaç duyacaklarını tarih bize gösteriyor. Bağımsız yargı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olmazsa olmazı olmalıdır. Hukuk dün birilerine gerekiyordu, bugün de birilerine gerekiyor. Yarın da hiç şüphesiz birilerine gerekecek" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU OPERASYON ARDINDAN BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "14 Aralık Operasyonu' kapsamında yapılan gözaltılarla ilgili ilk açıklamasında bunları söylemişti.

NORMAL DEĞİL DARBE SÜRECİDİR

Kılıçdaroğlu, "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı işleyen bir demokraside yaşanan süreç değil. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği, adresi sorulmaz. Mazlum her dönem mazlumdur. Biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması gazetelere, televizyonlara baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Ne olursa olsun" dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı