KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ KOALİSYON AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ KOALİSYON AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Halk uzlaşın diyor ama bu tabloda AKP” ifadelerini kullandı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın partiler arasında uzlaşma istediğini söyledi. CNN'e konuşan kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini nasıl okumalıyız. Kılıçdaroğlu'nun gönlünden geçen MHPve HDP'nin dışardan destek verdiği azınlık hükümetini tarif ediyor. MHP şimdilik hiç bir koalisyon fikrine sıcak bakmıyor gibi görünüyor. Ancak ortaya çıkan tabloda vatandaş siyasetten tam bir uzlaşma istediğini oylarıyla anlatmiş oldu.

VANTANDAŞIN MESAJI

Aynı zamanda vatandaşların % 60'nın net isteği yeni kurulacak hükümette asla AKP^'yi istememesi ve yolsuzluklardan hesap sorulması. Bu uyarıyı dikkate almayan tüm partiler gelecek seçimde siyasetten tamamen dışarı atılabilir.

HALK UZLAŞIN DİYOR AMA TABLODA AKP OLMAMALI

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması CHP’nin MHP ve HDP ile birlikte koalisyon veya MHP veya HDP’nin dışarıdan desteklediği bir azınlık hükümeti değerlendirmelerini gündeme getirdi.

TEK PARTİ İLE YÜRÜMEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:

Kılıçdaroğlu: Seçimler yeni bitti, Türkiye süratle seçim atmosferinden kurtulmalı. Liderler sağduyulu davranmalı. Ülke hükümetsiz bırakılmamalı. Tek parti hükümeti çözmede yetersiz kaldı. Halk uzlaşın diyor ama bu tabloda AKP yok.

Kaynak:Haber Kaynağı