KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK SERT ÖZGECAN AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK SERT ÖZGECAN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, siyasi ahlak yasasını çıkaralım açık çek veriyorum" dedi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özegecan'ın acısının herkesin yüreğini yaktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl olur da bir üniversite öğrencisi bu kadar vahşice katledilir. Biz ne kadar üzülsek de ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne oluyor, neler oluyor Türkiye'de? Bu çok acı ve derin bir yara. Dün anne ve babasıyla konuştum. Biz ne kadar vicdan azabı çeksek de sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tür travmaların aslında bir toplumu kendisine getirmesi gerekiyor. Neler oluyor Türkiye'de?" dedi. 

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ MANEVİ DEĞERLERİMİZ BÜYÜK YARA ALDI DİYE İKTİDARA GELDİ"

Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi manevi değerlerimiz büyük yara aldı diye iktidara geldi. Ahlaki, manevi değerlerimizi güçlendirmek için iktidara geldiler. Vaatlerde bulundular. Ahlakı güçlendireceğiz dediler. Bu şekilde iktidar oldular. Verdikleri hangi sözü yerine getirdiler. Ben anlayamıyorum. Her gün Parlamento'ya bir yasak getiriyorlar. Hırsız var deyince tutuklayıp hapise atacaklar. Bırakın da biz rahatlıkla hırsızlık yapalım diyorlar. Yasal olarak izin almak istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

"HER DÖRT VATANDAŞTAN BİRİ DEPRESYONDA"

Kılıçdaroğlu, "Her dört vatandaştan biri depresyonda. Bunlar devletin rakamları. Antideprasan ilaçlarının kullanımı arttı" dedi. 

"AÇ BIRAKIYORSUN ÇOCUK YAP DİYORSUN ÇOCUK DA AÇ OLSUN"

Geçim sıkıntılarına değinen Kılıçdaroğlu, "Aç bırakıyorsun çocuk yap diyorsun. Çocuk da aç olsun. 3 çocuk da 5 çocuk da yapar. Geçim sıkıntısı olmasa. Benim kulum kölem olsun bana muhtaç olsun deniliyor" dedi. 

"ERKEK İŞ BULAMIYOR, PSİKOLOJİSİ BOZUK İSE HIRSINI NEREDEN ALACAK GİDİP ÇOCUKLARINDAN EŞİNDEN ALIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Boşanmalar hızla artıyor. Boşanmalarda ekonomik sıkıntılar başta geliyor. İkinci neden şiddet. Erkek iş bulamıyor, psikolojisi bozuk ise hırsını nereden alacak gidip çocuklarından eşinden alıyor. Bunların genel müdürlükleri söylüyor ben söylemiyorum" diye konuştu. 

"YENİ YASA İLE BİRLİKTE CEZAEVİ SAYISI DA ARTACAK"

Kılıçdaroğlu, "Cezaevlerinde yer yok. Yeni cezaevleri yapılıyor. Yeni yasa ile birlikte cezaevi sayısı da artacak" dedi. 

"BİZ 3Y İLE MÜCADELE EDECEĞİZ DEDİLER VERDİKLERİ HANGİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİLER"

Kılıçdaroğlu, "Biz 3Y ile mücadele edeceğiz dediler. Yoksullukla yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz dediler. Buradan 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Verdikleri hangi sözü yerine getirdiler. Yolsuzluğu bütün dünya tarafından bilinenleri devletin en tepe noktalarına taşıdılar, korudular" dedi. 

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN HAYATA GEÇİRDİĞİ BÜTÜN POLİTİKALAR ÇÖKMÜŞTÜR"

Kılıçdaroğlu, "Din iman edebiyatı yapıyorlardı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hayata geçirdiği bütün politikalar çökmüştür. Başarılı oldukları bir tek politika bile yoktur. Eğer hırsızlığı, yolsuzluğu bir politika olarak benimsiyorlarsa orada başarılılar. Kimse ellerine su dökemezler" dedi. 

"BUNLARIN DIŞ POLİTİKASI KUZEY KORE MODELİ İÇERİDE BİR DİKTATÖR HER ŞEY YASAK"

Kılıçdaroğlu, "Bunların dış politikası Kuzey Kore modeli. İçeride bir diktatör her şey yasak. Bunlar hayatından memnun. Din iman sömürüsü, ahlaksızlık hepsi var" dedi. 

"SURİYELİLER İŞ VERECEĞİZ DİYORLAR ÖNCE 5 BUÇUK MİLYON İŞSİZİNE İŞ VER"

Kılıçdaroğlu, "Suriyeliler iş vereceğiz diyorlar. 5 buçuk milyon işsiz var bu ülkede. Sen önce kendi vatandaşına iş ver" dedi. 

"SİYASİ AHLAK YASASINI ÇIKARALIM AÇIK ÇEK VERİYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, siyasi ahlak yasasını çıkaralım açık çek veriyorum" dedi. 

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NE OY VERENLERE SESLENİYORUM: HANGİ ÇUKURA İTİLDİKLERİNİ GÖRSÜNLER"

Kılıçdaroğlu, "Okulların önünde peynir ekmek gibi uyuşturucu satılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum: Hangi çukura itildiklerini görsünler" dedi. 

"EMEKLİLERE SÖZÜM VAR RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARINDA BİRER MAAŞ İKRAMİYE ALACAKLAR"

Kılıçdaroğlu, "Emeklilere sözüm var. Ramazan ve kurban bayramlarında huzur içinde bayram yapacaklar. Birer maaş ikramiye alacaklar. Kurbanını borç almadan kesecek. Torunlarına bayram harçlığı verecek. Kavgadan dövüşten uzak duracağız. O onu dedi bu bunu dedi. Bunları bırakıyorum. Bu ülkenin huzuru için hangi yasayı getireceklerse ona destek vereceğiz" dedi. 

"YÜZÜNÜ KAPATAN İNSANLARI NE ZAMAN SAVUNDUK HAYATIMDA DUYDUĞUM EN DÜZEYSİZ VE AHLAKSIZ ELEŞTİRİDİR BU"

Kılıçdaroğlu, "Kutuplaşma bu ülke insanına zarar veriyor. Ama bu yanlışa ses çıkarmayacağız anlamına gelmiyor. Her siyasi görüşün Parlamento'da temsil edilmesini istiyoruz. 12 Eylül darbe yasasının değişmesini istiyoruz. Parlamentoya getir. Açık çek veriyoruz destekleyeceğiz. Diyorsunuz ki "yüzde 10 barajının kalkmasını CHP" istemez. Kanun teklifi verdik. Buyur. Kim samimi kim samimi değil. Hem 12 Eylül darbe yasalarının arkasına saklanacaksın hem de demokrasiden söz edeceksin. Direnme hakkından söz ettim. Evrensel bir haktan söz ettim. Yok efendim bunlar Molotof atacaklar. Hayatımda duyduğum en düzeysiz ve ahlaksız eleştiridir bu. Ne zamandan beri biz Molotof kokteylini savunduk. Yüzünü kapatan insanları ne zaman savunduk. Bunlar suç. Terörle mücadele yasasına bunlar zaten var. Kanunda olduğu halde sen neden bunları tutuklamıyorsun. Niçin? Hükümet yok da onun için. Şimdi boşluk var yeni yasaklar getirecekler. Ne yasağı getirecekler. Hırsız var demek yasak. Ayakkabı kutusunu göstermek yasak? Parti meclisimiz bugün yapacağı toplantı işle çok önemli kararlar alacak. Unutulan demokrasiyi tekrar hatırlatacağız. Yeni bir sürecin içerisindeyiz. Güçlü bir demokrasi hedefimiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı