KILIÇDAROĞLU'NDAN BİNALİ YILDIRIM YORUMU

KILIÇDAROĞLU'NDAN BİNALİ YILDIRIM YORUMU

CHP İstanbul İl Örgütü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım için "Serveti ağır düşük profilli biriyle karşı karşıyayız"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Kadıköy'de bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Gençlerimizi uygarlığı anlatmak zorundayız. Düşük profili ülkeyi yönetecek birini aradılar. Ardından düşük profilli ve bıyıklı olsun dediler. Sonra da Özgürlükçü demokrasiyi getireceksek sizlersiniz.

4 Mayıs'ta % 49.5 oy alan bir partinin başkanı Saray'a davet edildi, Saray darbesi yapıldı. 
Saray'dan gelen telkinle bize düşük birisi lazım dediler. Evet düşük profilli birini seçtiler.
Ülkeye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz, sizlerin mücadelesi olacaktır.

Önümüzdeki süreç içinde göreceğiz, serveti ağır, profilli düşük biriyle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir şey ile karşı karşıyayız. Özgürlükçü demokrasi için mücadele edeceğiz.
Bizim geleneğimizde kan dökemk yoktur, sevgi, hoşgörü vardır. Bizim geleneğimöizde kadın-erkek eşitliği vardır. Biz meydanlara demokrasi için çıkarız. Düşünce, medya özgürlüğü için çıkarız. Onların elleri kanlıdır. Özgürlük, hukuk isteyenleri susturmak isterler Nasıl? Kanla,gözyaşı ile sustururlar. 

Meclis Başkanı Anayasa'da laiklike ne gerek var. Ne düşündüklerini söyledi.

Sosyal demokrasiyi bu ülkeye CHP getirdi.  Özgürlükçü demokrasiyi getireceğzi. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu CHP'nin sorunu değildir.Bütün insanların ortak sorunu olmalıdır. 17 milyonun yoksul olmasını istemiyorsak, özgürlükçüdemokrasiye ihtiyacımız var.Yürüyemesiniz dediler yasak getirdiler. Biz yasağın karşısında boyun eğer miyiz?

Biz yasağın karşısında boyun eğmeyiz. Ve şunu söyledik. Biz çağdaş uygarlığın ötesine taşımak için için bilime , medyanın özgürlüğüne önem veriyoruz. Bunun için çağdaş uygarlık temel hedefimiz. Onların yasaklarını asla takmayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz.

Biz yılmayacağız, korkmayacağız. Bütün Türkiye'ye yayılacağız. hep beraber ekmek,aş, kardeşçe yaşam diyeceğiz. Analar ağlamasın dediler, ağlamayan ana kalmadı. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. Çünkü sorunun çözümü tam demokraside yatıyor.

Hiç ayrım yapmadım. Anne başımın üzerindendir. İster Doğu'da, İster Batı'da olsun. Ülkenin geleceği sizin elinizde. eğer çocuklarınızın güzel bir ülkede yaşamsını istiyorsabız, seçiminizi değiştirin. Bu ülkeye barışınbiz getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun benim ülkemin en güzel şekilde yaşamasını istiyorum ."

Kaynak:Haber Kaynağı