KILIÇDAROĞLU'NDAN AKP'YE "HODRİ MEYDAN"

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKP'YE "HODRİ MEYDAN"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümete açık bir çağrıda bulundu: "Getir yasaları destek vereceğiz."

Başbakan dert yanıyor. Bankacılara seslendi. Sorunu çözümek zorunda olan başbakan bankalara kızıyor. Sen başkan değil misin? Sen neden şikayet ediyorsun? Senin şikayet etme hakkın yok. 

KILIÇDAROĞLU GURUPTA KONUŞTU

Altemur Kılıç gazeteci yazar diplomat hayatını kaybetti. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bir özelliği var. Kılıç Ali'nin oğlu. Atatürk'e suikast düzenleyenler idam mahkum etmiş babanın oğlu. Ama Kılıç'ın özelliği var. Kini ve öfkeyi yüreğinde tutmayan birisi.

BAKAN KARARINI DÜZELTSİN

Çevre dediğimiz bir şey var. Güzel bir çevrede yaşamak isteriz. Bunların birisi Amasra'da. Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın önem verdiği bir yer. Daha önceki bakanlar titiz davrandılar. Veysel Eroğlu, İdris Güllüce karşı çıktı. Yeni bakan izin verdi. Sayın bakandan istirham ediyorum. Plnalara baksın. Hangi gerekçeyle kirletiyorsun. Amasra'ya gidiniz, görünüz, kararınızı düzeltiniz. Amasralılarla görüşün vicdanınızla karar verin.

O YOL YAPIM YETİKİSİNİ BELEDİYEMİZE VERİN

Bütün iktidarlar yol köprü yapar. Sorun var. Nedir? Yolu kaça yapıyorsun? Elin oğlu bire yapıyor sen niye 5 liraya yapıyorsun. Ama iktidar Tekirdağ'a gelince duruyor. Saray'da 18 km'lik yol. 7 yıl bitirmediler. Hayrabolu yolu 11 yıldır bitmiyor.

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNE DEVREDİN

Sayın başbakan bu iki yolun yapımını Tekirdağ belediyesine devredin. O yolu yapacağız hizmete açacağız. Belediye başkanımız her km'sini kaça yaptı bunu da paylaşır. Bitiremiyorsunuz. Olabilir ama Tekidağ Belediyesi hizmete açacak. Yetkiyi verin. Çünkü biz CHP'yiz. Çünkü biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Bütün CHP'li belediyelerde bunu yaptıysak bu yolu da yapacağız.

ZALİME Mİ SAHİP ÇIKAYIM?

İnsan hayatı kadar değerli bir şey yoktur. İnsan çalışırken iş güvenliğinin olması lazım. Ocak ayında 110 , Şubat'ta 140, Mart'ta 157, Nisan'da 168, Mayıs ayında 119 kişi, Haziran ayında 200 kişi, Ağustos ayında 199 kişi, 14-24 Ekim'de 121 kişi iş kazasında hayatını kaybetti.

İSİMSİZ ÖLENLER

Bunlar fabrikada, inşaatta, tarımda çalışırken iş kazası geçirip ölen isimsiz insanlar. Bu insanlar nasıl hayatını kaybediyor, naylon bir çadırda yatarken yangın sonucu hayatını kaybediyor. Bu garibanlara kim kucak açıyor? Vicdanen huzur içindeyim.

Bu insanların tek bir sahibi vardır o da CHP'dir.

İş kazalarında Avrupa birincisi Dünya'da ise üçüncüyüz. Bu garibanların avukat tutacak parası yok. Aileleri çocukları var. hükümete sormak gerekmiyor mu Allah aşkına. Vicdan nerede? Rantın içinde mi?
Bana neden mağdurlara sahip çıkyorsın diyorlar. Zalime mi sahip çıkayım Mağdura sahip çıkacağım. İki tür hükümet programı olur: Rant ve insan odaklı. Rant olursa yüzlerce insan iş kazasında hayatını kaybeder.
Biz insan odaklı siyasetten geliyoruz. İnsan en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri var. 14 yıldır

İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZEMEDİLER

Bir rant odaklı hükümet progrmaı bir de insan odaklı hükümet programı olur. Ama 80 katlı binalar yapıp bir gecede imar planını değiştirip birisinin cebine 50 - 60 bin koyarsanız birilerine rant kazandırmak için varsınız demek. 14 yıldır işsizlik sorununu çözemediler. Cumhurbaşkanı Bursa'ya gidiyor. 34 yaşındaki biri bana iş bulun diyor. Hemen alınıp kapı önüne konuluyor. Cumhurbaşkanı diyor ki işsizliği önleyemedik, önleyecek gibi de görünmüyor diyor. Konuşması gereken kişi konuşmuyor. Asıl konuşması gereken Binali Yıldırım. Tek laf etmiyor. Bu insanlar eve nasıl ekmek götürecek. 4 çocuğum var, 4'ü de aç bana iş verin diyor. Hüngür hüngür ağlıyor baba.

ÇOCUKLARIN BABASI AĞLAMASIN

Biz niye Aile Sigortası getirelim diyorduk. Sözüm söz çocukların babaları ağlamasın diye bunu getireceğiz. Her vatandaşı düşünerek politika üretiyoruz. 5 milyon 800 bin işsizimiz var. İşsizlik önlenemiyorsa artık sandığa gömmeniz lazım.
Aile Sigortası'nı getireceğiz ve hiç bir ailenin geliri 600 TL'nin altında kalmayacak. Hükümetin çözüm üretmesi gerek ama işsizlik daha da artacak diyorlar.

FAİZ: GETİR YASAYI DESTEK VERECEĞİZ

Başbakan dert yanıyor. Bankacılara seslendi. Sorunu çözümek zorunda olan başbakan bankalara kızıyor. Sen başkan değil misin? Sen neden şikayet ediyorsun? Senin şikayet etme hakkın yok. Cumhurbaşkanı da şikayetçi. İndirin kardeşim. Engel mi olduk? Getir Meclis'e "faiz yüzde 1'i geçemez" de yasaya destek vereceğiz. Getiremezler ağabeyleri izin vermez. Getir yasaları destek vereceğiz.
 

Kaynak:Haber Kaynağı