KILIÇDAROĞLU'NDAN AKP'YE AHMET HAKAN SUÇLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKP'YE AHMET HAKAN SUÇLAMASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin AKP üyesi olmasının doğrudan partiyi suçlamaya yetmeyeceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili gazetecilere konuştu. 'Gazeteye baskın yapanların AKP'li olduğunu biliyoruz.' diyen Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'dan bahsederek "Bu saldırılar olmadan önce o milletvekilini ihraç edebilselerdi belki de bunlar yaşanmazdı." diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırıyla ilgili şöyle konuştu:

"Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Bunlar demokrasiye kara leke olarak geçiyor. Kendimizi batıya anlatamıyoruz. Özgür basının olmadığı bir ülkede insanlar nasıl yaşayacak? Gazeteciler halkın sorunlarını geniş kitlelere nasıl aktaracaklar? Bunlar büyük sorun oldu.

(Gazetecilerin saldırganların AKP'li olduğunu hatırlatması üzerine) Üç saldırganın AKP'li olması, tabii bir partinin doğrudan suçlanması anlamına gelmez, doğru değildir. Gazeteye baskın yapanların AKP'li olduğunu biliyoruz. Bu saldırılar olmadan önce o milletvekilini ihraç edebilselerdi belki de bunlar yaşanmazdı."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin AKP üyesi olmasının doğrudan partiyi suçlamak için yeterli olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Umarım Türkiye 1 Kasım'da bunları aşmış olur" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı