Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Kılıçdaroğlu: (Taksim'deki olaylar) Burada işlenen fiiller, sadece bir demokrasi suçu değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenleri ne halk, ne tarih, ne de insanlığın toplumsal vicdanı affetmeyecektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından yazılı bir açıklama yaptı. İşte Kılıçdaroğlu'nun 'insanlık suçu işlendiği'ne vurgu yaptığı açıklaması:
"Bu çağrıyı; şu anda Taksim Gezi Parkı’na yapılan haksız ve hukuksuz operasyona dâhil olan ve bu müdahalenin parçası haline gelen başta kamu görevlileri olmak üzere herkese yapıyorum. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir türlü dizginleyemediği kişisel hırsı ve diktatör zihniyeti yüzünden Türkiye’nin canına kastetmektedir.
Bu milleti kendi çıkarları için iç savaşa bile sürüklemekten çekinmeyeceği anlaşılan bir başbakanın, kanunsuz emirlerini uygulamak uluslararası normlara göre suçtur.
Yapılan uygulamalar, insanlık dışı ve sistematik işkencenin sokağa yansımasıdır. 
Burada işlenen fiiller, sadece bir demokrasi suçu değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenleri ne halk, ne tarih, ne de insanlığın toplumsal vicdanı affetmeyecektir.
Sağduyunun zerresini barındırmayan, bu milleti kendi çıkarları için ateşe atmaktan, ülkeyi yakmaktan çekinmeyen bir Başbakan’ın, kanunsuz emirlerine uymak suç işlemek demektir. Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı olmak demektir.
Bu kanunsuzluklara ortak olanlar gün gelir mutlaka yargı önüne çıkarılırlar, mutlaka hesap verirler.
Ve yurttaşlarıma sesleniyorum. 
Bu direnişte en önemli gücünüz, haklılığınız ve barışseverliğinizdir. 
Haklısınız, güçlüsünüz.
Çok iyi bilmelisiniz ki;
Dünyanın ortak insanlık vicdanı sizinle gurur duyuyor."