KILIÇDAROĞLU'NA COŞKULU KARŞILAMA

KILIÇDAROĞLU'NA COŞKULU KARŞILAMA

Suriye'de binlerle insanın birbirini öldürmesine kim neden oldu? Neden o insanlar Türkiye'ye sığındılar? Bütünü bunların hepsinin oturup hesabının yapılması lazım

SEFERİHİSAR'DA COŞKULU KARŞILAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler toplantısına katılmak için Seferihisar ilçesine geçti. Yol boyunca iki kez önü vatandaşlarca kesilen Kılıçdaroğlu, ayaküstü sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisini coşkuyla bekleyen ilçe halkını selamlayıp Dutlaraltı kahvesine geçti. Burada kadınların kendisi için hazırladığı börek ve sarmadan tadan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadınların yaptığı yemek geldi, ama erkekler bir çay getiremedi" sözleriyle, kadın partililerle sohbet etti.

KADINLARA DAHA AKTİF OLMALI

Kahvehane önünde toplanan vatandaşlara seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Burada olmaktan mutluyum, çok güzel bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Çalışkan bir başkanınız var. Ben de çalışıyorum, emek gösteriyorum. Benim çalışmam yetmez hep beraber çalacağız. Güzel Türkiye'yi yükselteceğiz. Kadın erkek eşitliğini 1934 yılında sağladık. Seçme seçilme yetkisini getirdik. Onun da bir adım ötesine geçmek zorundayız. Hayatımızın bütün alanında kadınlarımız aktif olmalı. Yönetimin her alanında aktif olmalı. Söz sahibi olmalı bunları yayarsak sorunları aşarız" dedi.

6 MİLYOR EURO ÖNERİSİNİ YİNELEDİ

Suriyeliler Konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Suriyeliler kentinizde varlar. Avrupa'ya gitmek için Yunan adalarına geçiyorlar. Büyük acılar çekiyorlar, dram yaşanıyor. Eğer Ege'nin kıyılarına, Suriyeli çocukların küçük bedenleri düşüyorsa bunun sorumluğu kime aittir? Bu soruyu kendimize sormamız lazım. Bataklığa kim soktu? Suriye'de binlerle insanın birbirini öldürmesine kim neden oldu? Neden o insanlar Türkiye'ye sığındılar? Bütünü bunların hepsinin oturup hesabının yapılması lazım. İnsanlar üzerinden pazarlık yapılıyor. Bir insanın hayatı parayla ölçülmez, değer biçilemez. Bir insanın hayatı bu kadar çirkin bir pazarlığa konu olamaz. Eğer onlar bunu öneriyorsa biz de şunu öneriyoruz. 6 milyar euro verelim, hepsini siz alın. Neden bunu yapıyorsunuz bize?" dedi.

DOĞUDAKİ OLAYLARI GÖRÜYORSUNUZ

Ülkede inancı, kimliği, ne olursa olsun herkesin huzur içinde yaşayabileceğini de vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz Cumhuriyet tarihinde bunu gösterdik. Bundan sonra da bizleri ayrıştırmak isteyen olabilir. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Kardeşçe, dostça birlikte yaşayacağız. Güneydoğu'daki olayları görüyorsunuz. Ben de görüyorum. Oraya milletvekillerimizi gönderiyoruz. Raporlar sunuyorlar. Onlar da bire bir tanık oluyorlar. Televizyonların altında geçen Türkçe yazıları çıkartın Arapça koyun dersiniz ki bu manzara Suriye'de yaşanıyor. Kendimize şunu sormamız lazım. Ne oldu da Türkiye bu hale geldi. 2002 yılında iktidar oldukları zaman terör yoktu. Şimdi tam bir terör batağı içinde. PKK yetmedi IŞİD başımıza bela oldu. Bunları kim yaptı, bunlarını sorumlusu kim? Bu ülkeyi yönetenler" dedi. Askerin geçmişteki operasyon isteklerine valililerin izin vermediğini de savunan Kılıçdaroğlu , “Şehirler silah deposu haline geldi. 100 günden beri küçük ilçeyi temizleyemediler. 100 gündür. Yüzlerce şehidimiz geldi. Bu terör örgütüne dokunmayın dilenler kimlerdir? Oraya askeri göndermeyenler kimlerdir? Hepimizin düşünmesi lazım. Her insanı seviyoruz. Bütün insanlarla kucaklaşmak istiyoruz. Hangi bölgede yaşarsa yaşasın. Çanakkale'de savaşırken aramızda ayrılık gayrılık mı vardı? Dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Güzel bağımsız Türkiye'yi beraber kurdular. Neden bu kavga? Neden bu ayrılık? Neden birilerinin maşası olmaya başladı birileri? Bunların tamamını bitireceğiz" dedi.

ÜÇÜNCÜ SINIF KADROLARLA ÜLKE YÖNETİLMEZ

Üçüncü sınıf bir kadronun Türkiye'nin sorunlarını çözemeyeceğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sorunları çözecek tek parti CHP'dir. Doğudaki kardeşlerimize sesleniyorum. Sorunlarını çözecek tek parti CHP'dir. Hiçbir ayrım yapmadan 78 milyon yurttaşı kucaklıyoruz. Gelin beraber birlik olalım. Güzel Türkiye'de yaşayalım. Birilerinin ekmeğine yağ sürmeyelim. Sorunlarımız var, akılla çözelim. Elde silahla kavgayla sorun çözülmez. Akılla mantıkla çözülür. 7 Hazirandan sonra 'bizi tek başına iktidara getirmediniz bunlar oldu' dediler. Tek başına iktidar oldular, sorunu çözdüler mi? Hergün şehitlerimiz geliyor. Bunlar sorun çözemez. Bir iktidar sorun haline gelmişse sorunu çözemez. AKP, sorun çözemez yeni sorunlar yaratır" dedi. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve süt üreticisinin de sorunları olduğunu, Türkiye'nin kendi sorunlarını çözecek yetenek ve kapasitede olduğunu söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı