KILIÇDAROĞLU'NA "ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ" SUÇLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NA "ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ" SUÇLAMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İşçi Partisi yöneticileri Hasan Basri Özbey ve Tugay Şen, Aydınlık gazetesi yöneticileri ve ünlü sanatçı Mehmet Ali Alabora da şüpheliler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin yüz akı Gezi Parkı olaylarının ardından hükümetin başlattığı cadı avı kapsamında Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı üyelerine karşı açılan skandal örgüt davasının ardından bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İşçi Parti (İP) yöneticileri ve ünlü tiyatrocu Mehmet Ali Alabora hakkında da soruşturma yapıldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ve İP yöneticileri “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”la suçlanıyor. Gazetecileronline sitesinde aydınlığa dayandırılan haberin ayrıntılarına göre davaya dahil edilen isimler şöyle.

HABERİN KAYNAĞI AYDINLIK

 Can Özçelik'in haberine göre; Aydınlık’ın ele geçirdiği soruşturma dosyasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İşçi Partisi yöneticileri Hasan Basri Özbey ve Tugay Şen, Aydınlık gazetesi yöneticileri ve ünlü sanatçı Mehmet Ali Alabora da şüpheliler arasında yer alıyor.

Dosyada, Kemal Kılıçdaroğlu ve İP yöneticileri ve Alabora’ya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve bu suça yardım etmek”, “terör örgütü kurmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “suç işlemeye teşvik etmek”, “kamu malına zarar verenlere yardım etmek ve yaralama" suçlamaları getiriliyor. 

AYDINLIK'A DA SORUŞTURMA 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen soruşturmada ayrıca Aydınlık gazetesi yöneticileri de "şüpheli" olarak yer alıyor.  

Adem Çevik isimli kişinin 4 Haziran 2013 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruyla başlatılan soruşturmada Gezi eylemleriyle "adam öldürmek, yaralamak, darbe, korku, kaos yaratılmak" istendiği öne sürülüyor.

Kılıçdaroğlu ve İP yöneticilerini "terör örgütü kurmak" iddiasıyla soruşturan savcı Adem Meral, Gezi Parkı eylemlerinde yer alan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri hakkında "darbe" suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı.  

İKİNCİ 'ŞÜPHELİ' OLAYI 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce de Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikâyeti üzerine savcı Mehmet Demir tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Olayın basına yansıması üzerine savcı Demir ifadeye çağırma işleminin "sehven" yapıldığını iddia etmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı