KILIÇDAROĞLU;İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETSİN

KILIÇDAROĞLU;İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETSİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Gaziantep’te esnafla bir araya gelip, sohbet etti.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla sabah saatlerinde seçim çalışmaları...

Ankara'daki bombalı saldırıların ardından kentte yapacağı mitingi iptal eden Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleri ve ilçe ziyaretlerinde bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN UZAKLAŞTIRILMASI

Beraberinde parti kurmayları ile Gaziantep'e gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk olarak Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi, sorunlarını dinledi, vaatlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, buradan çıkışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'daki patlamaların ardından Ankara Emniyet Müdürü'nün görevden uzaklaştırılmasını eleştirdi. Faturanın gariban bürokrata kesildiğini ancak asıl sorumluların görevde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İSTİFA ETMEZLERSE AZLEDİLMELERİ GEREKİYOR

"İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. İçişleri Bakanının ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları veya azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Sonuçta faturayı bürokrata kesiyorlar. Ülkeyi bürokrat yönetmiyor ki, ülkeyi hükümet yönetiyor. Hükümetin başında Sayın Davutoğlu var. O hükümette İçişleri Bakanı var, Adalet Bakanı var. İstifa etmeleri gerekiyorsa onların istifa etmesi lazım. Bu işin bir siyasi sorumlusu vardır. Siyasi sorumlu ben değilim, buradaki esnaf da değil, Antepli de değil. Siyasi sorumlu kim; ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar, faturayı aşağıdaki bir gariban bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi lazım ve ayrılmaları lazım. Demokrasi ve siyasi sorumluluk bunu gerektirir."

IŞİD KESİNLEŞTİ

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki saldırıların IŞİD tarafından yapıldığına ilişkin yöneltilen bir soruyu ise, "Kesinleşti, onu biliyorum" diye yanıtladı.

BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Gaziantep’te esnafla bir araya gelip, sohbet etti. Küçük sanayi Sitesi esnafının büyük ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, esnafla sorunlarını konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla sabah saatlerinde seçim çalışmaları kapsamında kente geldi. Havaalanında partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnafın sıkıntıları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Güçlü bir Türkiye hedeflediklerin belirten Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

HERKES VERGİSİNİ ÖDÜYOR

"Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Gerçekten de şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, birlik ve beraberlik. Esnafımız çalışıyor, aslında devlete yük olmuyor. Sanayicimiz çalışıyor, devlete yük olmuyor. Memurumuz çalışıyor, devlete yük olmuyor. İşçimiz çalışıyor, devlete yük olmuyor. Yani herkes çalışıyor, devlete yük olmuyor. Tam tersine herkes devlete vergisini ödüyor. Şimdi bu ortamda bizim esnafımızın da, sanayicimizin de, küçük KOBİ’nin de herkesin rahat çalışmalarına uygun bir ortam hazırlamamız lazım. Huzur içinde bunlar üretim yapmalı, huzur içerisinde çalışabilmeliler. Bunun şartları Türkiye’de kayboldu. Kaybolmaya devam ediyor, ama bunu yakalamak zorundayız.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMALIYIZ

Birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak zorundayız. Bir arada beraber, görüş farklılıklarımız olabilir. Farklı dünya görüşlerine sahip olabiliriz, ama sonuçta aynı ülkede yaşıyoruz. Beraber yaşıyoruz, birlikte yaşıyoruz, birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz. Hepimizin bir ortak hedefi var. Güçlü bir Türkiye olsun, hepimizin ortak bir hedefi var, bölgesinde lider bir Türkiye olsun. Hepimizin hedefi var dünyada sözü dinlenen bir Türkiye olsun. Bunun için çalışıyoruz. Zaten siyasetin varlık nedeni de budur. Siyaset kavga aracı değildir. Siyaset gerginlik alanı değildir. Siyasi vatandaşı ayrıştırma, bölme aracı değildir. Siyaset, vatandaşın sorunu varsa onu çözme aracıdır. Çocuğu işsiz ise iş bulmaktır.

SİYASET SORUNLARI GİDERMEKTİR

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafın varsa sorunu gidermek siyasettir. İhracatçının sorunu varsa o sorunu gidermektir. Fıstık üreticisinin, zeytin üreticisinin derdi sorunu varsa sorunu gidermektir. Siyasetin görevi budur. Biz bu görevlerimizi unuttuk, ayrışma sürecini başlattık. Kavga sürecini başlattık. Yeni bir dili kullanmaya özen gösteriyoruz. Yeni bir dili de kullanacağız. Sadece buranın esnafına, sanayicisine değil Türkiye’deki bütün esnaf ve sanatkarlara açık yüreklilikle sesleniyorum. Benim size sözüm var, sözümü tutacağım bu ülkede kavgayı dövüşü bitireceğiz. Başka çaremiz yok."

Kılıçdaroğlu, Nakliyeciler Sitesi ile Sebze Meyve Hali'ni dolaştı, esnafla sohbet etti. Kendisine ikram edilen üzüm ve elmanın tadına bakan Kılıçdaroğlu, daha sonra Nizip'e gitti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı