KILIÇDAROĞLU:''ERDOĞAN'A KOMİSYON İSTEYECEĞİZ''

KILIÇDAROĞLU:''ERDOĞAN'A KOMİSYON İSTEYECEĞİZ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı."Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
"Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır düşünmedim. Oyalarımızda bir düşüş olmadı" dedi.

"MYK REVİZYONU PARTİ İÇİ YAPTIĞIMIZ TOPLANTILARDA BÖYLE BİR TALEP GELDİ"

CHP'nin CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndaki (MYK) revizyon kararına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir başarısızlık dersek doğru olmaz. Oyumuz da arttı. Parti içi yaptığımız toplantılarda böyle bir talep geldi.
Görev değişikliği olacak. Dışarıdan gelen olmayacak" dedi.
Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarında beklentilerinin yüksek olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini bu nedenle sonuçlara, sevinemediklerini söyledi.

"AKP 2 MİLYONDAN FAZLA OY KAYBETTİ"

Kılıçdaroğlu, "Aldığımız oy oranı önemli küçümsenmemeli. Bir devlet aygıtı ile mücadele ediyoruz. O nedenle bakıldığında, İstanbul'da da Türkiye genelinde de aldığımız sonuçlar iyi.
Daha iyi olmasını isterdik. Bu kadar şaibeli bir iktidarın, kendi beklediğinin üstünde yer alması bizde de bir hayal kırıklığı yarattı. Kendisi, referans olarak yüzde 38'i gösteriyor. Ama yüzde 43 alıyor.
AKP 2 milyondan fazla oy kaybetti. Önemli bir kayıp. Beklediğinin üstünde oy aldığı için kendisini başarılı olarak gösterdi" diye konuştu.

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMEDİM OYLARIMIZDA DÜŞÜŞ OLMADI"

"Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır düşünmedim. Oyalarımızda bir düşüş olmadı" dedi.

"ANKARA'YI, ANTALYA'YI ZATEN BİZ KAZANMIŞTIK"

Seçim sistemine değinen Kılıçdaroğlu, "Eski yasa yürürlükte olsaydı, bugün Ankara'yı, Antalya'yı zaten biz kazanmıştık.
Sınırlar daha da genişlediği için burada küçük oy farkları ile kaybettik. Ankara'yı da öyle" dedi.

"BÜTÜN BUNLAR PARA İLE İLGİLİ ŞEYLER"
Seçim sonuçlarında bütçe faktörünün önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlar para ile ilgili şeyler.
Bizim imkanlarımız ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin imkânlarını karşılaştırmak doğru değil. Devlet aygıtı ile mücadele ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mansur bey başarılı. İyi bir sonuç da aldı. Aslında Mansur bey kazandı.
Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Yavaş tabi ki Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Bilgisi, birikimi var.
Ama önümüzdeki süreç neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Cumhurbaşkanı adayımızı şimdiye kadar açıklamamız bir strateji. Adaylarımız var.
Belli bir zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesinde bir kurultay düşünmediklerini de söyleyerek, Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini dile getirdi.

"SANDIK ÇEVRESİ SORUMLUSU DİYE YENİ BİR UYGULAMAYI BAŞLATTIK"

Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde, bizim örgütlerden gelen rakamlar ile Yüksek Seçim Kurulu'nun bildirdiği rakamları, hemen karşılaştırıp, nerelerde itirazların
yapılabileceğini örgütlerimize bildirdik zaten. Sandık çevresi sorumlusu diye yeni bir uygulamayı başlattık onu güçlendirerek sürdüreceğiz" dedi.

"O KEDİNİN KİM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Seçimlerdeki elektrik kesintilerine değinen Kılıçdaroğlu, "O kedinin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç aşağı beş yukarı. İktidar neden elektrikleri keser?
 Elektrikler kesildikten sonra, bakan giderse, müsteşarlar telefon açarsa, sandık görevlilerinin başında manevi baskı yaparsa, siz kaygı duymaz mısınız?" diye konuştu.

"OY ORANIMIZIN YÜZDE 10 AZALACAĞINI BİLSEM DAHİ YOLSUZLUKLARI SÖYLERDİM"

CHP'nin yüzde10 oranında oy kaybedeceğini bilse dahi yolsuzlukları yine de dile getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu,
"San ki biz sadece iktidarın yolsuzluklarını dile getirmişiz. Başka bir şeyi dile getirmemişiz gibi. Yok öyle bir şey. Miting için herhangi bir ile gittiğim zaman,
o bölgenin sorunlarını öğrenip dile getiriyorum. Medya bunları vermiyor. Yolsuzlukları dile getirdim diye bizim oy oranımızın yüzde 10 azalacağını bilsem dahi ben
 yine bunu dile getirirdim. Türkiye'nin kirlenmeye değil temizlenmeye ihtiyacı var" ifadelerine yer verdi.

"ÇALIYORLAR AMA İŞ DE YAPIYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Çalıyorlar ama iş de yapıyorlar. Kahvede söylenen. Bir kişinin hem iş yapıp hem çalması kabul edilir değil.
Anketler göre yüzde 10, 15 gibi halkın büyük bir çoğunluğu hala bu yolsuzluklardan haberdar değil.
O kadar çok yolsuzluk oldu ki, yav bu kadar da yolsuzluk olur mu gibi bir algı çıktı ortaya. Şimdi hepimiz oturup soğukkanlı düşüneceğiz.
Fezlekeler, bilinçli olarak Pazartesi günü tartışıldı. Normalde pazartesi günü Parlamento çalışmıyor. Meclis TV yayın yapmıyor.
Yurttaşın şunu sorması lazım: İnsanın yastığa başını koyduğu an hesaplaştığı andır. Ben vergi ödüyorum neden birileri çalıyor" ifadelerine yer verdi.

"MANSUR YAVAŞ TABİ Kİ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR"

Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mansur bey başarılı. İyi bir sonuç da aldı. Aslında Mansur bey kazandı.
Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Yavaş tabi ki Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Bilgisi, birikimi var.
 Ama önümüzdeki süreç neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Cumhurbaşkanı adayımızı şimdiye kadar açıklamamız bir strateji. Adaylarımız var.
Belli bir zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesinde bir kurultay düşünmediklerini de söyleyerek, Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fezlekelere ilişkin "Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulması isteyeceğiz. isteyeceğiz.
 Bir başbakan ben temizim diyorsa, gidip aklanacak. Eğer bir CHP'li bir yolsuzluk olayı içinde ise o kesinlikle dışarı bırakılır.
Erdoğan için de komisyon kurulması lazım. Onun da hesabını vermesi lazım" dedi.

"DOĞU, GÜNEYDOĞUDA OYUMUZ PATLAYACAK"

Kılıçdaroğlu, "Doğu, Güneydoğuda oyumuz patlayacak. Biz büyük oylar alacağız diye bir hayal içinde değiliz.
Kürt sorunun çözü ile ilgili en sağlıklı söylemleri geliştiren partiyiz" dedi.

"SANDIĞA GİDEN 'YA DİNİ ME YA DİLİME OY VERECEĞİM' DİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Sandığa giden, 'ya dinime ya dilime oy vereceğim' diyor. Bir partiye oy vereceğim ya da bir parti ne vadediyor demiyor.
İki ayrı eksen var ikisi de sorun yaratıyor, çözmüyor aslında. Biz sorunları çözmek istiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde barış sürecinin bitmeyeceğini de söyledi.

"HİÇBİR CHP'Lİ 'NEREDEN ÇIKTI BU KÜRTÇE' DEMEZ, DEMEMİŞTİR"

CHP'li bir vekilin "Nereden çıktı bu Kürtçe" yönündeki sözleri sarf ettiği yönündeki iddiaları yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir CHP milletvekili böyle demez dememiştir de.
Her partide farklı görüşler var. Ama bizde farklı bir görüş olduğunda CHP kaynıyor yok öyle bir şey" dedi.
Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş'ın yerel seçimlerde başarılı olduğunu da söyledi.

"MHP İLE HENÜZ CUMHURBAŞKANLIĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞMEDİK"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Siyasi partilerin başkanlarının o makama aday olmalarını çok şık bulmuyorum.
Siyasal kimliği öne çıkmış bir kişinin olması bence doğru değil. Şu anda MHP ile bir görüşmemiz yok ama görüşmeyeceğiz diye bir şey yok.
 Biz illa bizim adayımız seçilsin demiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"HSYK BAŞKANI KILIÇ DA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR"

HSYK Başkanı Haşim Kılıç'ın da cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "HSYK Başkanı Haşim Kılıç da Cumhurbaşkanı adayı olabilir.
 Cumhurbaşkanlığına ilişkin özel bir çalışmamız var" dedi.

MHP'NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA İLİŞKİN ÇATI ADAY ÖNERİSİ

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin çatı aday önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bizim profilimiz herkesi kucaklayan bir aday olması" dedi.
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasını adayın kendisinin yürütmesinin daha doğru olacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde başbakanlık görevini bırakması gerektiğini de söyledi.

"ERDOĞAN İÇİN DE BİR SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEYECEĞİZ"

Fezlekelere ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Halkın önüne çıkmamış çok sayıda belge var fezlekelerde. Meclis tarafından gizlendi.
 Soruşturma komisyonunda dosyalar gözden geçirilecek. Dünya kadar ses kayıtları var. Bakanların çocuklarının ses kayıtları var.
Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulması isteyeceğiz. isteyeceğiz. Bir başbakan ben temizim diyorsa, gidip aklanacak.
 Eğer bir CHP'li bir yolsuzluk olayı içinde ise o kesinlikle dışarı bırakılır. Erdoğan için de komisyon kurulması lazım. Onun da hesabını vermesi lazım" diye konuştu.

"KAMUOYUNUN TEPKİSİ ÜZERİNE 4 BAKAN İSTİFA ETTİ"

Kılıçdaroğlu, "Kamuoyunun tepkisi üzerine 4 bakanın istifa ettiğini söyledi" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU DA İZLETMEMİZ LAZIM DİYOR"

"Erdoğan'ın Baykal'ın kasedini izlediğini söylediniz. O görüntüler nerede?" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu,
"Ben o görüntülere girmek istemem. (Bir ülkenin başbakanının, muhalefet liderine yapılan bir komplo görüntüsünü izlediğini iddia ediyorsunuz) Ben izlemedim desin.
Gözlüğünü eline alıp izlerken sonra ses kayıtları da çıktı 'Kılıçdaroğlu'nu da izletmemiz lazım' diyor. Komployu kuran o zaten. Bir bölümü internete düştü zaten.
O görüntüyü izlerken. Bu görüntüler hiç çıkmayacak diye bir şey yok. Yeri zamanı gelir çıkabilir. Yalanlamıyor. Hiç konuya girmiyor.
 Bir başbakanın zavallılığını gösteriyor. Bel altından vuran kişi. Neden Baykal ile ilgili komplo, bir türlü aydınlığa kavuşmuyor.
Bir bölümü internete düştü. İddialarla ilgili başbakan, dava açamaz. Ahlak denen kavram insanın kendi vicdanı ile hesaplaşmasıdır.
Sonra kalkacaksınız meydan meydan gezeceksiniz. 'Çalıyor ama iş yapıyor.' Olmaz ahlaklı bir toplumda böyle bir kavram olmaz.
Bu kavramalara hep birlikte karşı çıkmalıyız" diye yanıt verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı