KILIÇDAROĞLU:BAŞBAKAN OLACAĞIM

KILIÇDAROĞLU:BAŞBAKAN OLACAĞIM

.

 Kılıçdaroğlu: Halkın Desteğiyle Başbakan da Olacağım

"Başbakan Kemal" sloganlarıyla konuşması kesilen CHP lideri, "O da olacak inşallah. Halkın desteği ile olacak inşallah." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşma "Başbakan Kemal" sloganlarıyla sık sık kesildi. CHP lideri slogan atan partilileri susturarak "O da olacak inşallah. Halkın desteği ile olacak inşallah" dedi.


İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;


30 Mart'ta Türkiye kazanacak, Türkiye'nin temizlenmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin özgürlüğe, barışa, beraber yaşamaya, ötekileştirilmediği bir topluma ihtiyacı var. Halkla beraber yürüyeceğiz, halka inanacağız ve yolumuza öyle devam edeceğiz


"ANKARA'DA DÜZGÜN SİYASET YAPTI"


Mansur beyi ben de ilk kez dinliyorum. Güzel şeyler söyledi. Siyasetteki yolculuğunu bilmem. Başarıyı kim gösterirse göstersin hepimiz saygı duyacağız. Ankara'da düzgün siyaset yaptı, herkesin takdirini kazandı. Ona 'Gel CHP'ye, gel halkın partisine. Beraber ortak mücadele edelim' dedim.


"HESABINI SORACAĞIZ"


Geldi, beraber mücadele ediyoruz. Omuz omuza mücadele ediyoruz. Ankara'da ıhlamur ağaçlarının kaça alındığını söyledi. Kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Ama hukuk kuralları içinde kalarak. Dosyaları önüne koyarak, hesabını ver diyerek soracağız. Sen gidip İtalya'dan ağaç getireceksin, havaalanına giderken dikilen ağaçlar 10-15 kez değişiyor. Nereye gidiyor bu paralar?


"ANKARA'DA MALI GÖTÜRDÜLER"


Çocuklarının hesabını verecek. Onlara ayakkabı kutusu az gelir. Ankara'da malı götürdüler zaten.
İtalya'dan binlerce euroluk ıhlamur ağacını almayacağız, çok daha ucuzunu kendi ülkemizden alacağız. Türkiye'de ıhlamur ağacı mı yok


"DEDİM Kİ SEÇİLDİĞİN GÜN BÜTÜN ANKARALILARIN BAŞKANISIN"


Başkan çıtayı koydu. Yüzde 51. Ona dedim ki 'belediye başkanı seçildiğin gün sen artık bütün Ankaralıların belediye başkanısın. Oy vermesin ya da vermesin. Biz herkesi kucaklarız.'


"DOSYALARI KAPATTIRMAYACAĞIZ"

Yeni bir siyaset anlayışını inşa etmeye çalıştığımızı söyledim. İçinde bulunduğumuz koşullar sıradan koşullar değil. Hepimiz düşünürdük ama aklımıza gelmedi. Bakanlar Kurulu ve içindeki çete devleti soyuyor. Şimdi hep beraber dosyaların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Kapattırmayacağız.