KILIÇDAROĞLU ŞEHİT EVİNDE

KILIÇDAROĞLU ŞEHİT EVİNDE

'Biz çözeriz' dediler. Şimdi 'PKK bizi kandırdı' diyorlar. Ya siz çocuk musunuz ki PKK sizi kandırsın?

ŞEHİDİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginin ardından karayolu ile Çorum'a geçti.

ŞEHİT POLİS İÇİN ÇORUM'A GEÇTİ

Abide Meydanı'ndaki mitingi öncesinde dün Van'da kaçakçıların kullandığı kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın Çorum merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan babası Mustafa Uysal'a taziye ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin de bulunduğu ziyarette, şehit yakınları ve köy halkı terör olaylarına karşı öfkelerini dile getirdi.

LÜTFEN BU ACILARI BİTİRİN

Şehidin amcasının oğlu Yunus Emre Uysal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslenerek, "Lütfen artık ölümlere son verin. Acımızı paylaşıyorsunuz, bizi de anlayın. Elele verin şu acıları bitirin artık" dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Kılıçdaroğu ise "Haklısınız ama kimse bana 'Sen elinden geleni yapmadın' diyemez. Vallahi de billahi de elimden geleni yaptım. Bu ülkenin insanlarına yazık. Çözülmesi lazım bunun. 'Biz çözeriz' dediler. Şimdi 'PKK bizi kandırdı' diyorlar. Ya siz çocuk musunuz ki PKK sizi kandırsın? Bu sorun siyasi partilerin bir araya gelerek çözecekleri sorundur. Toplumsal uzlaşma ile bu sorunu çözmemiz lazım. 30 yıldır çözülemiyor. Ortak aklı kullanırsak çözeriz" diye konuştu.

NEDEN BİR ARAYA GELİP ÇÖZMÜYORSUNUZ?

Bu sırada bir kişi, "Siz niye biraraya gelip terör sorununu çözmüyorsunuz, herbiriniz ayrı havadan çalıyorsunuz" dedi. Kılıçdaroğlu da "Vatandaşın acısı var, biz onları anlıyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Başınız sağolsun" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Çorum mitingine katılmak üzere köyden ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı