Kılıçdaroğlu; Peygamber Soyundanım

Kılıçdaroğlu; Peygamber Soyundanım

KILIÇDAROĞLU; PEYGAMBER SOYUNDANIM
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed’in kızı Hazreti Fatma’dan olan torunu Hazreti Hüseyin’e dayanan ve ‘Seyyid’ olarak nitelendirilen aile soyunun ayrıntılarını anlattı.
 
CHP lideri Hürriyet Gazetesine verdiği röportajında çok ilgin açıklamalarda bulundu. İşteKılıçdaroğlu'nun özel ve siyasi dünyası ile ilgili sorulanlara verdiği o yanıtlar
 
SİYASETTE KULLANMIYORUZ

Kılıçdaroğlu'na hayatına ve siyasete dair sorulan bir çok soru vardı. Ama bu güne kadar pek fazla konuşulmayan bir soruya verdiği yanıt çok konuşulacağı belli olan bir yanıttı. Kılıçdaroğlu verdiği yanıtta, Peygamber soyundan geldiğini soy ağacı ayrıntıları ile birlikte açıkladı. İştye o ilginç soru ve yanıtı.
 
Seyyid soyu musunuz?
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyundan geliyor mensubu olduğumuz aile. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid’ soyuyuz yani. Bu konuda yazılmış çok sayıda makale de var. Özellikle Gazi Üniversitesi Hacı Bektaşi Veli Enstitüsü’nün yayınlandığı ve mensubu olduğumuz ailenin aşireti, Kureyşan aşiretinin köklerine ilişkin. Ailenin bir soy kütüğü var. Osmanlı döneminde verilmiş, ailenin büyüğü tarafından saklanır. O kütük kılıfından çıkarılıp okunduğu zaman kurbanlar kesilir, böyle bir geleneği var. Herkes birbirini bilir zaten. Şu anda o soyağacı Tunceli’de Düzgün ailesinde. Onun ben yıllar önce fotolarını çektim. Daha sonra bu konuda araştırmalar yapan akademisyenlere verdim. Uzun ferman gibi, üst tarafında bir tuğra var. Nakibü’l-Eşrâflık adında bir kurum var Osmanlı’da; Peygamber soyundan gelenlerin kayıtlarını tutan bir kurum. Herkes böyle bir iddiada bulunmasın diye. 2 örnek düzenleniyor, biri aileye veriliyor, diğeri de Osmanlı’nın arşivine konuluyor. Bu arşiv belgeleri şu anda İstanbul Müftülüğü’nde. Her yıl bu belgeyi elinde tutanlar götürüp kadılara bunu onaylatıyor, “Peygamber soyundan geliyorlar” diye. Cumhuriyet’le birlikte son veriliyor bu uygulamaya tabii. Ama bu zaten Tunceli’de herkes tarafından bilinir. Yani Seyyid soyundan geldiğini, mensubu olduğumuz ailenin.