KILIÇDAROĞLU MECLİSTE YUMRUKLANDI

KILIÇDAROĞLU MECLİSTE YUMRUKLANDI

"Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te, ziyaretçi olarak binaya girdiği tahmin edilen orta boylu bir erkeğin yumruklu saldırısına uğradı. İki yumruk atan saldırgan koruma polisleri tarafından gözaltına alındı

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ

Kendisine yapılan yumruklu saldırıya ilişkin Kılıçdaroğlu, "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye taş atıldı. Saldırı yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi sükûnete davet ediyorum. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk attı diye asla geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İŞTE SALDIRGANIN KİMLİĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Öven olduğu belirtildi. Öven, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenleyeceği grup toplantısından önce yumruklu saldırıya uğradı. TBMM binasına "ziyaretçi" olarak girdiği tahmin edilen orta boylu, kahverengi montlu saldırgan Kılıçdaroğlu'na iki yumruk attı. Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yere düşerken saldırgan gözaltına alındı.

30 Mart seçiminin ardından TBMM’deki tatilin sona ermesinin ardından gözler bugün yapılacak grup toplantılarına çevrildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşmak üzere grup salonuna doğru ilerlerken, ziyaretçi olduğu öğrenilen bir kişi, Kılıçdaroğlu’nun diğer ziyaretçilerle selamlaştığı sıradai CHP liderinin yüzüne iki yumruk attı.

GÖZALTINA ALINDI

İlk yumruğun ardından Kılıçdaroğlu’nun gözlüklerini yere düşerken, koruma polisleri saldırganın üzerine atlayarak gözaltına aldı. BDP grup toplantısının henüz bitmesi nedeniyle, Kılıçdaroğlu’na saldırı düzenlendiği noktanın alabalık olduğu belirtildi. Görgü tanıkları saldırganın kahve rengi montlu ve orta boylu olduğunu söyledi. Saldırının ardından bazı milletvekillerinin ağladığı belirtildi.

Bazı milletvekillerinin ağladığı saldırıda Kılıçdaroğlu yara almadı ve konuşmasını yapmak üzere CHP grup salonuna gitti.

BDP grup salonu yakınındaki saldırının ardından BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık "Saldırgan bizden değil" açıklaması yaptı.

46628_69413_08042014135903_1.jpg

Kılıçdaroğlu: Biri yumruk attı diye asla geri adım atacağız
 

Kılıçdaroğlu, saldırısı sonrası partisinin Meclis'teki grup toplantısına gelerek açıklamada, "Herkesi sükûnete davet ediyorum. Demokrasi yolu, engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taşlar atıldı, kafası yarldı, saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz" dedi.

"Baskılar, şiddet, bunlar bizi engelleyemez. Biz, hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenetken geliyoruz. Öyle biri yumruk atacak, biz geri adım atacağız. Asla atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

İŞTE SALDIRI ANLARI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı