Kılıçdaroğlu Kartal'da

Kılıçdaroğlu Kartal'da


İki Kadın İki Hayat İzleyin


KILIÇDAROĞLU KARTAL'DA 
 
Pınar ÇITAK KOYGUN-Haluk Ziya ATALAY/ İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'daki Mehmet Ali Büklü Parkı'nın açılışına katıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Grupbaşkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.
 
KILIÇDAROĞLU'NA NAZIM HİKMET'İN ÇİZDİĞİ RESİM HEDİYE EDİLDİ
 
Açılış öncesi Bursa Cezaevinde yatan Kartallı Kazım'ın aynı cezaevinde kalan Nazım Hikmet tarafından yapılan resmi Kılıçdaroğlu'na takdim edildi. Kılıçdaroğlu'na resmi, Kartallı Kazım'ın oğlu Yalçın Gölever hediye etti. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları ' adlı şiirinden bir bölüm okudu.
 
"TOKİ KONUTLARI YAPARAK KENTLİ OLUNMAZ "
 
Burada bir konuşma da yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanımız bugün 9 dönümlük alanı Mehmet Ali Büklü parkına dönüştürüyor. Hizmet ettiği için bedeller ödemiş hizmet ettiği için hapislere atılmış. Arkasında hiçbir kara leke bırakmadığı için bugün onu onur ve gururla anıyoruz" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "Kentli olmak kolay değildir. Belediye başkanı bulunduğu kente hizmet etmek zorundadır. TOKİ konutları yaparak kentli olunmaz. Kentli olmak için yeşil alanlara parklara ihtiyacımız vardır. Kartal belediye başkanımız 9 dönümlük alan olarak yeşil alan olarak hediye etti. Eminim AKP'liler çok kızgındır. Buraya ne binalar yapılırdı ne köşeler dönülürdü diyorlardır. Belediye başkanımız kimseye köşe döndürmedi. Eğer belediye başkanımız bundan ötürü gözaltına alınırsa hiç şaşmayın. Kimin ne gücü varsa, ister kolluk gücü olsun ister siyasal baskı olsun hiçbir belediye başkanımız asla yılmayacaktır. Halka hizmet etmekten asla dönmeyecektir. Bizim demokrasiye ihtiyacımız var özgürlüklere yeşil alanlara kadın erkek eşitliğine insan haklarına ihtiyacımız var. Bugün geldiğimiz noktada otoriter ve baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Bütün Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndürdüler. Ama emin olun ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inandığımız yoldan asla geri dönmeyeceğiz " diye konuştu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, "Emin olun her belediye başkanımızın tek tek amacı var. Kendisine değil kentine hizmet eden bir belediye başkanımız var. Kartallılara hayırlı olsun diyorum. Etrafında oturan Kartallılar sabah pencerelerini açtıklarında ağaçları görecekler. Kartallılar buraya ellerinde çocukları ve torunlarıyla gelecekler. Unutmayın yeşil alan olan yerde kuşlar olacak. Sabah onların sesiyle uyanacaksınız" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na kilim hediye edildi.
 
MAÇTA İLK PAS KILIÇDAROĞLU'NDAN
 
Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Mehmet Ali Büklü Parkı'ndaki çim sahada yapılacak bir maça konuk oldu. İki takım taraftarlarıyla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "Siz de futbol oynadınız mı ?" sorusuna "Kim oynamadı ki ?" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu hangi mevkiide oynadığı sorusunu ise, "İleride oynardım" şeklinde yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu düdük çalınmasıyla ilk vuruşu yaptı ve sahadan ayrıldı.