KILIÇDAROĞLU DOKUNULMAZLIKLARI BÖYLE SAVUNACAK

KILIÇDAROĞLU DOKUNULMAZLIKLARI BÖYLE SAVUNACAK

Savunmalarımız Türkiye ve dünya tarihine geçecek. O mahkemeler bizim suçluluğumuza değil bir diktatörün teşhirine sahne olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası yaptığı açıklamada "tarihi bir savunma yapacaklarını" söyledi.

Dokunulmazlık oylamasına 20 CHP'li vekilin de destek vermesi sonrası AKP'nin kanun değişikliği önerisi kabul edilmiş, CHP büyük tepki çekmişti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Tarihi bir savunma yapacağız” dedi.

Milliyet'ten Meriç Trafolar'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu tarihe “Dreyfus Olayı” olarak geçen ve 19. yüzyılda Yüzbaşı Dreyfus’un haksız yere casuslukla itham edilmesi davasını örnek gösterdiği konuşmasında yazar Emile Zola’nın mücadelesini ve dönemin Genelkurmay Başkanı’na yazdığı “Suçluyorum” başlıklı makalesini anımsattı.

SUÇLULUKLARINI İSPATLAYACAĞIZ

“Suçlayanların suçluluğunu ispatlayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “AKP’nin hakimleri karşısına çıkacağız ve tarihi bir savunma yapacağız. Savunmalarımız Türkiye ve dünya tarihine geçecek. O mahkemeler bizim suçluluğumuza değil bir diktatörün teşhirine sahne olacak.

DİKTATÖR OLDUĞUNU İSPATLAYACAĞIZ

Bir diktatörün, diktatör olduğunu ispatlayacağız. Erdoğan’ın faşist bir diktatör olduğunu teşhir edeceğiz. Medyasıyla, finans kaynağıyla arkasındaki tüm kurumlarla onun, diktatör olduğunu ortaya koyacağız.

Davada sanık koltuğunda anamuhalefet partisi lideri, tanık koltuğunda cumhurbaşkanı otururken, savunmalarımızla cumhurbaşkanının suçlu olduğu herkes görecek.

Mağdur olarak HDP gösterilmeye çalışılıyor. Biz, hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. CHP, bunların gerçek yüzünü ortaya koyacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı