Kılıçdaroğlu: "Bunun Hesabını Kim Verecek"

Kılıçdaroğlu: "Bunun Hesabını Kim Verecek"

...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Adana’da dün durdurulan tırların MİT’e ait olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu;  “İnsani, yardım malzemelerini gizlemenin hiç bir mantığı yok. Bu tırlarla silah taşınıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin uluslararası alanda meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor.

90 yıllık birikimi uluslararası alanda tartışma konusu yapamazsınız hakkınız yok buna. Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Suriye’nin içişlerine doğrudan müdahale edip silah desteği vermeye başladı. Bunu kabul etmek doğru değil. 

Bu tırlara MİT’E ait tırlar deniyor. Arama yapılamaz. Benim bildiğim kadarıyla Milli İstihbarat Teşkilatı’nın silah kaçakçılığı yapmak gibi bir görevi yok.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yasasına baktığınızda, örgütün operasyonel eylem yapma yetkisi de yok. Sadece istihbarat toplar ve sayın Başbakana sunar bu kadar. Yasadışı bir işlemin içine Türkiye Cumhuriyeti sokulmuş durumda. Yarın bunun hesabını kim verecek” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı