KILIÇDAROĞLU AHMET HAKAN'A HER ŞEYİ AÇIKLADI

KILIÇDAROĞLU AHMET HAKAN'A HER ŞEYİ AÇIKLADI

PKK ile bunlar ne görüştü? Bunlar durdu da neden 7 Haziran'dan sonra teröre başvurdular. Neden söylemler örtüşüyor?

Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı programda, gazeteciler Deniz Zeyrek, Serpil Çevikcan, Erdem Gül ve Hande Fırat, Kılıçdaroğlu'na soru sordular. Kılıçdaroğlu siyasi ve ekonomik gidişata ilişkin sorulara verdiği yanıtlarda çok ilginç ayrıntılara girdi.

BÖYLE ORTAMDA YABANCI SERMAYE DURMAZ

Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet Gazetesi’ne sansür yapılıyor. İnternete erişimi kısıtlanıyor. Sansür tüm boyutlarıyla çalışıyor. Böyle bir ortamda yabancı sermaye durmaz. dedi.

SATIRBAŞLARI

Perşembe günü Parti Meclisi'ne toplayıp son şeklini verip, milletvekilleriyle ilgili listeyi hazırlayacağız.

Merkez sağdan partimize gelen adayları büyük bir keyifle kabul ediyoruz.

Mehmet Ali Bayar'ın ismini ilk kez duydum, yeni bir ismi alma konusunda hareket alanımız dar; çünkü ön seçim yaptık.

'Ön seçimle gelenlere müdahale yok'

Ön seçimde listeye girmiş bir ismin liste dışı kalmasını istemeyiz, ama ayrılmak isteyen varsa saygı duyarız.

Listelerde nihai kararı Parti Meclisi'miz verecek. Kadın adaylar 7 seçim bölgesinde yine birinci sırada olacak.

Ön seçimle gelen adaylara hiçbir şekilde müdahale etmeme kararımız var.

İHSAN ÖZKEŞ

İhsan Özkes herkes gibi beni de şaşırttı. Özkes, bir din adamı olmanın ötesinde politikacı kimliğiyle geldi partimize. Din adamını din adamı olarak partiye getirmeyi çok doğru bulmuyoruz.

DENİZ BAYKAL

Deniz Baykal'ın aday yapılmayacağı iddiaları doğru değil, o da seçimle geldi. O gazetelerde yazılanları ben de hayretle takip ediyorum; anlamakta zorlanıyorum.

VATAN PARTİSİ

Vatan Partisi ile ittifak yapamayacağımızı, listelerde değişiklik yapamayacağımızı Doğu Perinçek'e ilettik. Ama aday başvurusunda eksiklik varsa özel bir değerlendirme yapacağımızı söyledik.

Ali Taran'la çalışmayacağız, Gelen öneriler doğrultusunda bu seçimde başka bir kurumla anlaştık.

CUMHURBAŞKANI

Erdoğan benim muhatabım değil. Ne yaparsa yapsın onunla polemiğe girmeyeceğim. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı bizden çok Davutoğlu'nu etkiliyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olmadığı için sağduyu çağrısı da yapamıyor. Cumhurbaşkanı'nın meydanlara inmesi AKP için negatif etki yapmıştır.

MEDYAYA YÖNELİK BASKILAR

Devlet kontrolündeki kurumlar artık yandaş medyaya veriliyor. Ana akım medya, hükümetin finans baskısı altında. Bir de siyasal baskı var. Bunda da arzu ettikleri süreci yakalayamadılar. Şimdi üçüncü aşamaya geçtik. Üçüncü aşama bir gazeteyi terörist ilan edelim diyorlar. Gazeteleri susturmak istiyorlar. Dava açtılar. O savcıya savcı denmez. Hukuk fakültesinden mi mezun onu da bilmiyorum. Hürriyet mercek altına alınmış gibi. Hürriyet herkesin okuduğu bir gazete. Hürriyet üzerindeki baskının nedeni de bu. Gazeteyi havuz medyasının parelelindeki bir yayın organı haline getirmek istiyorlar.  Savcının pespaye iddiaları, soruşturma açması; gerçekten felaket... Asa doğru değil.

Ben bütün esnafların, sanatçıların, baroların tepki göstermesini beklerdim. Doğan Grubu'na olan soruşturma hukuka güveni sarsıyor. Normalde HSYK'nın harekete geçmesi lazım. O savcının bir gün bile kalmaması lazım. Savcı diyemeyiz ona.

NOKTA DERGİSİ

Her alanda susturulmak isteyen baskı alıntına alınmak isteyen bir toplum var. Kapakta bana göre Cumhurbaşkanı'na hakaret yok.

TERÖR

Toplum sormalı ne oldu da 7 Haziran'dan sonra çatışmalar yeniden başladı. PKK'yı azdıran 13 yıllık iktidardır. 'PKK silah depoladı çözüm sürecinde' diyorlar. PKK ile bunlar ne görüştü? Bunlar durdu da neden 7 Haziran'dan sonra teröre başvurdular. Neden söylemler örtüşüyor?

ŞEHİT AİLELERİNE BASKI

Şehit cenazelerine katılıyorum. Cenazeyle protkol arasında şehit aileleri yakınları var. O tabloyu görünce içiniz cız ediyor. Hepsi yoksul aileler... Şimdi bu tablo var. Bedeli bunlar ödüyor. Bunlar artık neden biz ölüyoruz demeye başladılar. Acıyı o yaşıyor, soru soruyor; siz onu da susturmak istiyorsunuz.

İNTERNET ERİŞİMLERİNE ENGELLER

Bunun adı ileri demokrasiyle olmaz olsun böyle demokrasi. Gazeteciye neden bu fotoğrafı çektin, neden bunu yazdın diyorlar. O savcı da bilmeli ki haber alma hakkım kısıtlanamaz. TV izleyerek, gazete okuyarak haber almalıyım. Siz sansürleyerek bu kanallarımı kapatıyorsunuz. Cumhuriyet Gazetesi’ne de yapılıyor. İnternete erişimi kısıtlanıyor.

SANSÜR TÜM BOYUTLARI İLE ÇALIŞIYOR

Sansür tüm boyutlarıyla çalışıyor. Böyle bir ortamda yabancı sermaye durmaz. Şimdi çıkış süreci başladı. Kimse Türkiye’ye güvenmiyor. Bu noktaya geldik, bu noktaya kim getirdi bizi? Bu soruyu sormuş değil vatandaş. PKK, Paralel… Başka kim vardı? Askerler… İyi de kardeşim siz ülkeyi yönetiyordunuz neden sessiz kaldınız. Hata varsa önlemini alsaydınız. Bizim uyarılarımızın hiçbiri dikkate alınmadı.

Uyarı yapanlar vatan hainliğiyle suçlandı. TÜSİAD mesela… Onları da vatan hainliği ile suçladılar.

Kaynak:Haber Kaynağı