KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI; CHP KAÇ OY ALACAK, MÜTHİŞ PROJE NE ?

KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI; CHP KAÇ OY ALACAK, MÜTHİŞ PROJE NE ?

Derinliği olan bir proje, uçuk kaçık bir proje değil. İnanarak ‘Yüzyılın Projesi’ diyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir proje

CHP'NİN OY ORANI NE OLDU ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin oy oranına ilişkin olarak, “Yüzde 30’u geçtik. Seçimlere kadar yüzde 35’i yakalayacağız” dedi. Yurt'a konuşan Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul’da açıklayacağı ve ‘Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirdiği seçim vaadiyle ilgili de “Gerçekten yüzyılın projesi, ekonomi dolayısıyla istihdamı da kapsayan bir proje. Derinliği olan bir proje, uçuk kaçık bir proje değil. İnanarak ‘Yüzyılın Projesi’ diyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir proje” demekle yetindi.

PROJE NE ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul’da açıklayacağı ve ‘Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirdiği seçim vaadiyle ilgili, “Gerçekten yüzyılın projesi, ekonomi dolayısıyla istihdamı da kapsayan bir proje." dedi

RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ

Derinliği olan bir proje, uçuk kaçık bir proje değil. İnanarak ‘Yüzyılın Projesi’ diyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir proje” demekle yetindi.T24 sitesinde yer alan habere göre Projeyle orta vadede 1 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Bu hedefin gerçekleşmesinin ardından da her yıl için en az 1 milyon kişiye iş sağlanarak, istihdam politikaları sürekli hale getirilecek. Projenin felsefesini demokrasi, sosyal devlet ve verimlilik oluşturuyor. Türkiye’nin ileri üretim ve teknoloji üssü olması; emek yoğun bir ekonomiden, üreten ve bilgi yoğun bir ekonomiye geçmesi öngörülüyor.

TÜRKİYE NANO TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Bu kapsamda ‘uluslararası saygınlığı olan şirketlerin Türkiye’ye yönelik yatırımlarının önünün açılması, devletlerarası ortak projeler yoluyla önemli projelerin yaşama geçirilmesi’ hedefleniyor. Güney Kore, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerin modellendiği projeye göre yazılım, genetik, uzay ve havacılık gibi ileri teknolojilere dayalı sanayilerin teşvik edilmesi, nano-teknoloji gelişimlerine ağırlık verilmesi projenin parçaları olarak öne çıkıyor. Rusya ile ortak hızlı tren projesi, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınır bölgesinin nano teknoloji üssü haline getirilmesi, bazı uluslararası finans kuruluşları ile borsa merkezlerinin Türkiye’ye getirilmesi de projenin detayları arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı