'Keşke taraf olmasaydık'

'Keşke taraf olmasaydık'

Bağdat'ta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Irak'taki Türk iş adamları ile biraraya geldi. Kılıçdaroğlu daha sonra Irak Parlamentosu Dış ilişkiler Koalisyon Başkanı Şeyh Human El Hamudi'nin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Yemek sonrası Kılıçdaroğlu'na Babil'i simgeleyen ilk 'Kaytara' isimli çalgı aleti hediye edildi. 

KILIÇDAROĞLU TÜRK İŞ ADAMLARININ SIKINTILARINI DİNLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak ziyaretinin ilk gününde Irak'ta bulunan Türk iş adamları ile görüntü. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, toplantıda Türk iş adamlarının sıkıntılarını dinledi. 

'TARAF OLMAMALIYDIK'

Kılıçdaroğlu'nun Türk iş adamları ile yaptığı toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, toplantı sonrası basın mensupları ile sohbet etti. Toplantıda Türk iş adamlarının Kılıçdaroğlu'na sıkıntılarını anlattıklarını belirten Toprak şunları söyledi: 

"Kılıçdaroğlu, Irak'taki Türk iş adamları ile görüştü. Türk iş adamları son dönemde gergin olan Türkiye - Irak ilişkileri nedeniyle Irak tarafından iş alamadıklarını söylediler. Türk iş adamları Irak hükümetine tüm teminatları vermelerine rağmen iş alamadıklarını ve mevcut devam eden işlerinde bir takım sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Türk iş adamları, 'Keşke taraf olmasaydık, bu sıkıntıları yaşamazdık' dediler."
Irak'ta iş yapmak isteyen ve CHP heyeti ile birlikte Bağdat'a gelen diğer iş adamları da toplantıya katılarak mevcut durum hakkında Irak'ta iş yapmakta olan iş adamları ile görüşerek fikir alışverişinde bulundular. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ONURUNA YEMEK

Irak Parlamentosu Dış ilişkiler Koalisyon Başkanı Şeyh Human El Hamudi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onuruna Bağdat'taki Al Rashead Oteli'nde akşam yemeği verdi. Yemeğe Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu Türk iş adamları ve çok sadıya davetli katıldı. Yemeğin ardından Kılıçdaroğlu'na Vilayetlerden Sorumlu Türkmen Bakan turan Müftüoğlu tarafından Babil'i simgeleyen ilk 'Kaytara' isimli çalgı aleti hediye edildi. 

fotoğraflar:dha