KESK'den Açıklama !

KESK'den Açıklama !

54 KESK üyesinden 25'i mahkemeye sevk edildi; 19 kişi tutuklandı.

KESK: "Hukuk dışılığa sessiz kalmayacağız"
 
DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 54 KESK üyesinden 25'i mahkemeye sevk edildi; 19 kişi tutuklandı.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz salı günü KESK üyelerine yönelik olarak İstanbul'da 21 ilçede 41 adrese baskın düzenlemişti.
 
Operasyonda 50'si kamu çalışanı 54 kişi gözaltına alınmıştı. 1 KESK üyesi emniyetten serbest bırakılırken işlemleri biten 53 KESK üyesinden 29'u dün sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılığa sevk edilen 29 KESK üyesinden 4'ü serbest bırakılırken, 25 KESK üyesi savcılığa verdiği ifadenin ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakim karşısına çıkan 25 KESK üyesi doktor, öğretmen ve memurdan 19'u tutuklandı. Serbest bırakılan 6 KESK üyesinden 3'ü için ise yurt dışı çıkış yasağı konuldu.
 
Öte yandan emniyette işlemleri tamamlanan KESK üyelerinden 24'ü daha bu sabah adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen KESK üyesi doktor, öğretmen ve memurların, savcılık sorgusu yapılacak.
KESK üyelerine yönelik baskınlarda gözaltına alınanların DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddia ediliyor.
 
KESK'TEN TEPKİ 
KESK üyeleri Ankara Adliye'si'ne getirilen arkadaşlarının serbest bırakılması için protesto eylemi düzenledi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, göz altıları KESK'i bertaraf etme operasyonu olarak tanımladı ve, "Daha önce defalarca tanık olduğumuz görüntüler eşliğinde gözaltına alınan arkadaşlarımız insanlık dışı hukuksuz bir tutumla karşı karşıya kalmıştır" dedi.
 
Ankara Adliyesi önününde basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "KESK'i bertaraf etmek için her yolu mübah görenlerin kuşatma operasyonuna üç gün önce bir yenisinin eklendiğini" savundu.
 
Operasyonlar kapsamında aralarında KESK Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de bulunduğu 169 sendika üyesinin gözaltına alındığını anımsatan Özgen, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan 82'sinin işlemi tamamlanmıştır. Bunlardan emniyet, savcılık ve mahkemelerce toplam 53'ü serbest bırakılmış 29'u ise tutuklanmıştır. Diğer arkadaşlarımız da Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana savcılığa çıkarılmıştır" diye konuştu. 
 
KESK üyelerine yönelik operasyonları yapıldığını ifade eden Özgen, "Ardı ardına yaşadığımız operasyonlara üstün körü baktığımızda bile hiçbirisinin tesadüfi olmadığını, hedefinin, amacının açık olduğu rahatlıkla görülmektedir. Ne zaman kamu emekçilerin hakkı gasbedilecek olsa KESK'e yönelik itibarsızlaştırma ve kriminalize etme operasyonları için düğmeye basılmaktadır. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz" şeklinde konuştu.