KESK Taksim için grevi öne çekti

KESK Taksim için grevi öne çekti

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın saat 12.00’de greve çıkacaklarını açıkladı. İsmail Hakkı Tombul, DİSK, TBB, TMMOB ve Sendikal Güç Birliği'ne de greve destek için çağrı yaptıklarını; olumlu karşılanması durumunda Çarşamba günü bu örgütlerle

KESK'in, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi Taksim Gezi Parkıyla başlayan eylemler nedeniyle Salı gününe çekildi.

KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni de greve destek vermeye çağırdı. Taraflar bugün bir araya gelerek Çarşamba günü ortak grev yapmayı karara bağlayacak.
 
SİYAH KIYAFET, SİYAH KURDELE İŞ BIRAKACAKLAR

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Çarşamba günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda Değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için uyarı grevi kararı aldıklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemler nedeniyle grevi yarına aldıklarını açıkladı. Artık grevin 657 için değil; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir Türkiye için yapılacağını söyledi. Yarın KESK'e bağlı öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacaklarını; ardından da öğle saatlerinde greve başlayacaklarını bildirdi.


DİSK, TTB, TMMOB VE SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET
 
Tombul, demokratik bir Türkiye için bu greve DİSK, Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni davet ettiklerini ve bugün saat 16.00'da taraflarla bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.
 
TTB'DEN 90 BİN HEKİME ÇAĞRI

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi.

İlhan, TTB'nin 90 bin doktor üyesi bulunduğunu anımsatarak, o gün aciller, yatan hastalar, kanser ve diyaliz hastaları hariç hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmet verilmeyeceğini ifade etti.

 
Türk Tabipleri Birliği, kendisine üye 90 bin hekimi "Bu koşullarda hekimlik yapılamaz, bütün hekimleri işlerini güçlerini bırakıp sokaklarda vahşice şiddete maruz kalan vatandaşların yardımına koşmaya" çağırdı.
 
Birlik yönetimi bugün yaptığı toplantıda, barışçıl ve demokratik bir şekilde gerçekleşen protesto eyleminin, birçok vatandaşın yaralanmasına ve Mehmet Ayvalıtaş isimli gencecik bir insanın ölümüne yol açtığı tespiti yaptı. Yaşanan olayların Türkiye genelinde bilançosunu açıkladı.

DİSK ÜYELERİ 'UYARI' AMAÇLI BİLDİRİLER OKUYACAK

150 bin işçiyi harekete geçirebildiklerini açıklayan DİSK Genel Başkanı Kâni Beko, yarın bulundukları tüm işyerlerinde ‘uyarı’ amaçlı bildiri okuyacaklarını açıkladı.

DİSK Başkanı Beko, son 7 gündür yaşanan eylemlere öncülük eden kesim için 'toplumsal muhalefet' tanımlaması yaptı ve anılan muhalefetin aşağıdan yukarıya doğru örgütlendiğini aktardı. DİSK Başkanı Beko, bu eylemlere hiçbir partini hiçbir örgütün başını çekmediğine işaret etti.

Son 10 yılda 11 bin taşeron işçisinin yaşamını yitirdiğini atama bekleyen 300 bin öğretmenden 50’sinin intihar ettiğini kaydeden Beko “Reyhanlı’da 52 arkadaşımızı yitirdik. Başbakan insanların yatak odalarına kadar girerek, kaç çocuk yapılacağını dahi belirlemek istiyor. Akşam bir araya gelen insanların, şarap mı, rakı mı ayran mı içeceklerini belirler oldu. Üçüncü köprüyü, 70 bin Alevi’nin katliamından sorumlu görülen Yavuz Sultan Selim’in adı verildi. Yine 3. köprü için milyonlarca çam ağacı kesilecek. Gezi Parkı’nda kesilecek yüzlerce ağaç aynı zamanda, kuşların, kedilerin köpeklerin yuvası durumunda… Bütün bunlara artık yeter demek için insanlar 1 haftadır sokaklarda” dedi.

DİSK Başkanı Beko, konfederasyon olarak yarın üyelerinin bulunduğu tüm işyerlerine ihtar bildirileri okuyacaklarını sözlerine ekledi.