Keşfe Giden Mahkeme Heyetine Ateş Edildi

Keşfe Giden Mahkeme Heyetine Ateş Edildi

Afyonkarahisar'da keşfe giden hakim ile avukata av tüfeğiyle ateş açıldı.

Keşfe giden hakim ve avukata silahlı saldırı
Afyonkarahisar'da keşfe giden hakim ile avukata av tüfeğiyle ateş açıldı.
 
AFYONKARAHİSAR
30.01.2013 17:34
 
Afyonkarahisar'a bağlı Ataköy Çobankuyusu mevkisine keşfe giden Afyonkarahisar 1'inci Asliye Hukuk Hakimi Süleyman Kandiş ile Afyonkarahisar Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ömer Faruk Aksoy'a av tüfeğiyle ateş açıldı.
 
Kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi tarafından av tüfeğiyle açılan ateş sonucu Avukat Ömer Faruk Aksoy ile bir tanık saçmalarla hafif yaralandı. Hakim Süleyman Kandiş, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Avukat ve Hakime av tüfeğiyle ateş açan şüpheli, olaydan sonra ormanlık alana kaçtı. Bölgeye gönderilen çok sayıda güvenlik görevlisi şüpheli yakalamak için ormanlık alanda çalışma başlattı.
 
Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, avukat ve bir tanığın hafif yaralandığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Bu ülkede hala çözümü kaba kuvvet ve silah yoluyla arama çalışması devam ediyor. Bir yıl önce de bir arkadaşımızı silahlı saldırı sonucu kaybetmiştik. Bu zihniyet hala maalesef devam ediyor. İnsanlar haklarını mahkemede arıyor. Mahkemeleşiyorlar ama, mahkemenin verdiği kararı da beğenmeyip hak arama yolu olarak silaha başvuruyorlar. Sevindirici olan can kaybı ve ağır yaralı olmaması. Saldırıyı kınıyorum."