KERRY DÜNYA LİDERİNİ HİÇ SALLAMADI

KERRY DÜNYA LİDERİNİ HİÇ SALLAMADI

Bu oturuş gündeme damga vurdu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün ABD'li mevkidaşı John Kerry ile ateşkesi görüşmek üzere Paris'te buluştu. İkilinin buluşmasından paylaşılan bir karede 'oldukça efendi' bir şekilde oturan Davutoğlu'nun karşısında Kerry'nin 'bacak bacak üstüneden çok farklı bir şekilde' oturması dikkat çekiciydi. Kerry'nin mevkidaşı karşısında bu şekilde oturması diplomasi ve nezaket teamüllerini hayli zorladı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşen Kerry'ye, toplantıya girmeden önce güvenlik görevlileri tarafından metal dedektörlerle üst araması yapılmıştı. Kerry'nin yardımcıları ise hem x-ray cihazından geçirilmiş hem de metal dedektörle aranmıştı. ABD Dışişleri Bakanı bu duruma sessiz kalmıştı, tepki göstermemişti. Bu durum Sisi'ye Dünya Lideri Erdoğan'dan daha çok saygı gösterildiğini ortaya koyuyor. Dünya bizden hiç çekinmiyor.

3-034.jpg

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinin Beyaz Saray tarafından servis edilen bu fotoğrafı o dönem büyük tartışmalara neden olmuştu.

2-045.jpg

1999 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın Oval Ofis'te çekilen bu fotoğrafı da olay yaratmıştı. Hatta bu fotoğraf AKP'nin seçim kampanyalarında kullanılarak Türkiye'nin ititbarının arttığı iddia edilmişti. Ancak bu görüntüler AKP'nin iddialarının gerçek oılmadığını gözler önüne seriyor.

1-054.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı