Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

KEPÇE KULAK ESTETİĞİ İLE ÖZGÜRLEŞİN

 

Saçınızın arkasına sakladığınız kepçe kulaklarınıza veda etmeye ne dersiniz? Trend kısa saç modelleri seçebilmenin, spor yaparken saçınızı bağlayabilmenin veya bir akşam yemeğine şık bir topuzla katılabilmenin keyfini siz de sürebilirsiniz. Küçük bir girişimle tedavi edilebilen kepçe kulaklarınız yüzünden özgürlüğünüz neden kısıtlansın ki?

Kepçe kulak, hem çocuklarda hem erişkinlerde önemli psikososyal, duygusal veya davranışsal sorunların kaynağı olabilen sık karşılaşılan bir problem. Yaşıtlarının bu tip konularda oldukça açık sözlü olması ve çocuğun psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmesinden dolayı, kulağında bu deformiteye sahip olan çocukların,  kepçe kulak düzeltme operasyonu için en uygun zamanlama okul öncesi çağ.

ayhaya.jpg

Kepçe kulak deformitesi, kulak üst kısmının saçlı deri ile arasındaki mesafesinin artmasına bağlı olarak kulak üst kısmı olması gereken pozisyondan daha önde olması ve kulak üst kısmındaki kıvrımın olmayışı ile karakterize olup, kulak boyutunda artış söz konusu değildir.  

Kepçe kulak estetiği ameliyatsız iple de yapılabilir ama pek güvenli değil. Çocuk hastalarımı genel anestezi altında, erişkin hastalarımı ise lokal anestezi altında opere etmeyi tercih ediyorum. Kepçe kulak düzeltme ameliyatı 30 dakika ile 1 saat arasında sürer. Ameliyat, kulak arkasından yapılan küçük ve önden gözükmeyen bir kesi ile kulak kıkırdaklarına kalıcı dikişlerle şekil verilerek yapılır. Kulak arkasındaki kesiyi emilebilen dikişlerle kapatmayı tercih ettiğim için dikiş almıyorum. İlk gün ağrı kesicilerle geçen ağrınız olabilir. İlk bir iki hafta kulaklarınız ödemli olabilir. 3 hafta sonra ödemleriniz geçer ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

Kepçe kulak estetiği kişinin özgüvenini artıran oldukça yüz güldürücü bir ameliyat. Bu ameliyatla siz de gizlenme ihtiyacı duymadan daha özgür bir hayat sürebilirsiniz.

Hoşçakalın

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar