Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

KEPÇE KULAK AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

 

Prominent ear olarak adlandırdığımız kepçe kulak kafa ve kulak kepçesi arasındaki açının artmasına bağlı olarak kulak kepçesinin normalden daha önce yer almasıdır. Yaygın olarak bilinenin aksine kulak kepçesi boyutlarında bir artış söz konusu değildir.

Kepçe kulak ameliyatları lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Ameliyat kulak kepçesi kıkırdaklarını kalıcı dikişlerle şekillendirmeyi içerir. Yaklaşık olarak 1-1,5 saat kadar sürer ve hasta ameliyat sonrası evine dönebilir. 

Ameliyat sonrasında giderek azalan tarzda ve ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrı ve sızıntı şeklinde kanama olabilir.  

Ameliyat sonrası dönemde kıkırdak şekillenmesi için hastaya toplam 6 hafta süre ile kulaklarını kapatacak şekilde sosyal ortamlarda kullanımı oldukça rahat olan bandaj önerilir.  

cats-006.jpg

Kıkırdaklar alışkın olduğu şekle dönme eğiliminde olduğundan ameliyat sonrası dönemde nadir olmakla birlikte kulak kepçesinin tekrar öne doğru yer değiştirmesi görülebilir. Bu durum küçük girişimlerle düzeltilebilir. Nadiren ikinci ameliyat gerekebilir.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar