KENDİSİNİ ÖLDÜREN KOCASINA ÖLÜRKEN ‘SENİ SEVİYORUM’ DEMİŞ

KENDİSİNİ ÖLDÜREN KOCASINA ÖLÜRKEN ‘SENİ SEVİYORUM’ DEMİŞ

İşte ayrıntılar…

Adana'da, kendisini yaralayan eşi 25 yaşındaki Sevtap Pala'yı boğazından bıçaklayarak öldürmekle suçlanan bedensel engelli 32 yaşındaki Kadir Pala 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Barlarda konsomatrislik yapan Sevtap Pala, 6 yıl önce Kadir Pala ile evlendi. Sağ ayağı protez olan Kadir Pala, iddiaya göre eşine devamlı şiddet uygulamaya başladı. Bir süre ayrı yaşayan Pala çifti, geçen yıl Yurt Mahallesi'nde ev kiralayıp tekrar bir araya geldi. Ancak olaydan kısa süre önce yine araları açıldı. 24 Kasım 2013 gecesi telefonla görüşen çift, sabah saat 04.30'da konuşmak için sokakta buluştu. Kısa süre konuştuktan sonra tekrar aralarında tartışma çıkınca, Sevtap Pala çantasında taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkartıp eşinin belden aşağısına doğru rastgele ateş etmeye başladı. Tabancadaki 6 kurşunu da sıkan Sevtap Pala, kurşun bitince kaçmaya çalıştı. Kollarından, bacağından ve kasık bölgesinden yaralanan Kadir Pala, yakalayıp yere yatırdığı eşine ekmek bıçağıyla vurmaya başladı. Sevtap Pala boğazından, sırtından ve elinden aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde öldü. Yaralı Kadir Pala hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı.

ÖLÜRKEN 'SENİ SEVİYORUM' DEMİŞ

Tutuklu sanık Kadir Pala ile kendisine yardım ettiği öne sürülen tutuksuz taksici Levent Günaydın hakkında 'asli iştirak halinde tahrik altında kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kadir Pala savunmasında, "Sürekli bana tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atıyordu. Ayrıca boşanma davası açtığını da söyledi. Olay günü de kendisi arayıp, 'Görüşelim' dedi. Ben önce kabul etmedim. '6 yıldır evliyiz' deyince görüşmeyi kabul ettim. Beni tehdit ettiği için giderken yanıma bıçak aldım. Olay yerine vardığımda kapıda duruyordu. 3- 4 metre yaklaştım, bana ateş etti. Üzerime bir şarjör mermi sıktı. Kaçarken de düştü. Üzerimde taşıdığım bıçakla çeşitli yerlerinden vurdum. Ölürken de 'Seni seviyorum' diyerek öldü" dedi. Levent Günaydın da "Sevtap tabanca ile ateş etti. Kadir de bıçakla vurdu. Ben yapma dedim" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI 15 YIL CEZA ALDI

Tutuklu sanık Kadir Pala ile taksici Levent Günaydın karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Kadir Pala'ya 'tahrik' ve 'duruşmadaki iyi hali' nedeniyle indirip uygulayıp 15 yıl hapis cezası verdi. Levent Günaydın ise beraat etti.

Kaynak:Haber Kaynağı