KENDİLERİNİ MADEN OCAĞINA KİLİTLEDİLER

KENDİLERİNİ MADEN OCAĞINA KİLİTLEDİLER

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde 4 aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan madenciler, kömür ocağına girerek eylem başlattı, haklarını alana kadar dışarıya çıkmayacaklarını söyledi.Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet...

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde 4 aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan madenciler, kömür ocağına girerek eylem başlattı, haklarını alana kadar dışarıya çıkmayacaklarını söyledi.

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete ait Balçın Madencilik'te çalışan 120 maden işçisi, Ocak ayından itibaren ücret alamadıkları gerekçesiyle geçen 4 Nisan'da iş bıraktı. Bu tarihten sonra Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında maden şirketine kayyum atandı. İşçiler de ücretlerini alabilmek için Valilik önünde eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Maden işçileri kent merkezinde 7 katlı iş hanının çatısına çıkarak oturma eylemi yaptı. Balçın Madencilik’te çalışan işçiler bugün de kömür ocağına girerek eylemi başlattı.

'BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI'

Maden işçileri yer altında gazetecilere açıklama yaptı. İşçilerden 49 yaşındaki Ömer Kaplan, 9 yıldır çalıştığı şirketten 4 aydır düzenli maaş alamadıklarını ve 100 arkadaşıyla ocaktan çıkmama kararı aldıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Biz devletimizden en kısa zamanda sorunumuza çözüm üretmesini istiyoruz. İşçi arkadaşlarımızın hepsi burada. En son çatıya çıktık. Başka çaremizde kalmadı. Bizim evimiz burası. Burayı tırnaklarımızla biz yaptık. Bu ocağın gerçek sahipleri biziz. En kısa zamanda yardım bekliyoruz. Bu sürecin daha da uzayabileceğini söylüyorlar. Ben şimdi evden geldim. Çoluk çocuğumla vedalaştım. Dönüşü yok, yasalar çerçevesinde yapmadığımız kavga kalmadı. Devletimiz, hükümetimiz inşallah en kısa zamanda bizi görür. Biz açlık greviyse açlık grevi, buradayız."

İşçilerden 32 yaşındaki Serkan Demir ise evine ekmek götüremediğini, birçok arkadaşının bankalara olan borçlarını ödeyemediğini anlatarak, "Biz madencilerin kıymeti ölünce biliniyorsa, biz buraya ölmeye geldik. Gerekirse ölmeye geldik. Bütün haklarımızı istiyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Ya bizim emeğimizi verirler, ya da buradan birer birer bizim cesetlerimizi alırlar. Yarın bakarsınız çoluk çocuğumuz da dolacak. Biz ailemizle buraya vedalaştık da geldik. Hükumet bizi görene kadar, yılmayacağız. Kendimizi ocağa kilitledik. Biz dilenci değiliz, biz hakkımızı istiyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı