'Kenan Paşa’nın yaptığı darbe faşist değildi'

'Kenan Paşa’nın yaptığı darbe faşist değildi'

Türk futbolunda bir döneme damga vuran Ali Şen CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular’da açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL- Şike meselesinden Fenerbahçe’nin durumuna kadar bir çok konuda soruları yanıtlayan Ali Şen, futbolun siyasetle ilişkisi konusunda da ilginç şeyler söyledi.

Portekiz’de Salazar’ın “On binleri uyutacak bir beşik yapın” diyerek Lizbon’daki büyük stadyumu yaptırdığını hatırlatan Ali Şen, “Türkiye’de futbolun oy potansiyelini Adan Menderes keşfetti ve bugün de aynı ilişki sürüyor” dedi. Ali Şen dünyada Futbolun, din ve acılı müzikle birlikte, insanları uyutmak için bir araç haline geldiğini belirtti.

Ali Şen en ilginç açıklamalarını ise programın son bölümünde yaptı. Kenan Evren’i çok sevdiğini belirten ve daha dün ziyaret ettiğini söyleyen Ali Şen: “Kenan Paşa’nın yaptığı darbe faşist değildi, çünkü o dönem halkın yüzde 93’ü onun cumhurbaşkanlığını ve yaptığı anayasayı onayladı. Onu yakından tanıyan herkes benim gibi çok sever. İyi tanımadıkları için kendisi için kötü konuşuyorlar. Onun döneminde büyük paralar kazanan iş adamlarının hiç biri bugün korkularından onun sayesinde başardıklarını anlatamıyor” dedi.

Aykırı Sorular’da Fenerbahçe’ye de değinen Ali Şen; “Aykut Kocaman teknik direktörlüğü beceremiyor. Devre arasında yapılan yama da tutmadı, tutmayacaktır. Ama camianın sabırlı olup birbirine kenetlenmesi lazım. Herkesin yönetime destek olması gerekiyor. Buna ben de dahilim, bir telefonla yardım ederim. Ama bölünürsek tüm gücümüzü yitiririz” dedi.