KENAN IŞIK'IN AİLESİNDEN AÇIKLAMA

KENAN IŞIK'IN AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, beyin kanaması sebebiyle bir süredir tedavi gören oyuncu ve sunucu Kenan Işık'ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Aile yakınları, ünlü oyuncunun sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını ve hayatta olduğunu

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Almanya’da tedavisi süren Kenan Işık’ın yaşamını yitirdiğini duyurunca ortalık karıştı.
Hazinedar, Twitter’dan saat 02.10'da yaptığı paylaşımda “Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık’ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Ancak Işık'ın ailesi bu iddiayı yalanladı. Aileden yapılan açıklamada “Haberler asılsız. Kenan Işık’ın tedavisi sürüyor” denildi.


'BEN YAZMADIM DANIŞMANIM YAZDI'
Başkan Hazinedar asılsız habere neden olan tweetine ilişkin yaptığı açıklamada “Dün gece sosyal medyadaki birçok paylaşım üzerine sosyal medya danışmanım Kenan Işık hakkında bir tweet atmış. Bu sırada yurtdışında bulunmam nedeniyle olayın asılsız olduğunu yeni öğrendim. 
Sosyal medya danışmanım hakkında gereken işlem yapılmıştır” dedi.

DÜŞEREK BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Kenan Işık, 2014'ün mart ayında gittiği spor salonunda saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşerek başını çarpmıştı. Çarpmanın ardından Amerikan Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınan Işık yaklaşık 3,5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Daha sonra Işık’ın tedavisine Almanya’da devam edilmeye başlandı.

 


KENAN IŞIK KİMDİR ?

Kenan Işık, 1947’de Malatya’da dünyaya geldi. Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memurçocuğuydu. İlkokulda müsamerelerden başlayarak tiyatroya yöneldi ve piyeslerde başrol aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara’da liseyi okurken Meydan Sahnesi’ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Işık 1972'de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyunyazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar, yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerindeödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Dadı dizisi ile Hanımın Çiftliği, Sızı, Süper Baba, Sıcak Saatler, Yeşil Işık gibi filimlerde rol alan Kenan Işık, ‘Kim Beş Yüz Bin İster?’yarışma programıyla daha da tanınan bir isim oldu. Evli olan Kenan Işık, 2 çocuk babası.

 

posta