Kemal Kılıçdaroğlu ; Balyoz Davası Çökmüştür

Kemal Kılıçdaroğlu ; Balyoz Davası Çökmüştür

.

'TÜBİTAK'ın raporu davanın çöktüğünü gösteriyor!'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın Balyoz davalarında delil olan 5 nolu harddiskte saat ve tarihle oynandığı yönündeki raporunu değerlendirdi.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın Balyoz davalarında delil olan 5 nolu harddiskte saat ve tarihle oynandığı yönündeki raporunu değerlendirerek; "Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor" dedi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Bülent Ecevit Parti Okulu'nun açılış törenine katıldı. 


Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Ecevit'in önemli bir lider olduğunu söyleyerek; "Onun ismini parti okulumuza vererek, kısmen de olsa görevimizi yerine getirmiş oluyoruz. Bülent Ecevit'in çizdiği yoldan ilerleyeceğiz. O yıllar önce söylemişti, aynı şeyi 21. yy'da da söylüyoruz; Bu ülkede herkes barış, huzur içinde yaşamalı. Türkiye mutlu olmalı ki dışarıda güçlü olmalı. Onun için söylüyoruz 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen istiyoruz.' Ecevit, temiz siyasetin ne olduğunu bu topluma öğretti. Kendi malını kullanmanın ne kadar önemli olduğu bu topluma öğretti. Biz o değerlerden biraz koptuk. Onun izinden giderek, o değerleri yeniden yakalayacak. Toplumu temiz kılmak, siyaseti, Türkiye'yi temiz kılmak, Ecevit'in manevi önderliğinde bizim yolumuz olacaktır" dedi. 


"ARKADAŞLARIMIZI GÖREVLENDİRİRİZ"


Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden oluşturulması durumunda buna katılacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti; " Uzlaşma Komisyonu'nun görüşme yapmasını ısrarla istedik. AKP gelmemesine karşın, 3 siyasal partinin temsilcileri Uzlaşma Komisyonu'nu sürdürmek istediler. 3 kez gittiler, ne Çiçek, ne de AKP milletvekilleri gelmedi. Dolayısıyla Uzlaşma Komisyonu sona erdi. Ama yeni bir Uzlaşma Komisyonu oluşturmak isterse Çiçek, bunu anlayışla karşılarız ve arkadaşlarımızı görevlendiririz."


"TABİİ DAVANIN YENİDEN AÇILMASI GEREKİYOR"


CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın "Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarında delil olarak yer alan 5 No'lu harddiskte Tarih ve saatiyle oynanmış" raporunu değerlendirerek, davanın yeniden görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Raporun son derece önemli olduğunu vurgulayan CHP lideri; "Defalarca bu delillerin sahte olduğunu, üretildiğini ısrarla dile getirdik. Gerek yurtiçinde gerek yurt dışında pek çok uzman bu delillerin üretildiğini ifade etti ama hiç kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni bir rapor vermiş. Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor. Biz öteden beri şunu savunduk; Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar normal mahkemelere yeniden görüşülmeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı