KELLE KESECEKLERDİ YAKALANDILAR

KELLE KESECEKLERDİ YAKALANDILAR

Azari çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Avusturalya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, bir kişi tutuklandı.

KAFA KESME OPERASYONA TAKILDI

Daily Mail Gazetesi'nin haberine göre Avustralya'da tutuklanan 22 yaşındaki Afgan asıllı Omerjan Azari , Avusturalya'nın en azılı İslamcı militanlarınıyla birlikte, 'rastgele seçerek kaçırdıkları bir kişinin kafasını kesmeyi' planlamakla suçlanıyor. Avusturalya Federal polisi 15 kişi gözaltına alınırken Azari çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kasım'ın 13'ünde hakim karşısına çıkacak olan tutuklu, kefaleti kabul etmedi.

25 EVE BASKIN DÜZENLENDİ

Avusturalya'da ülke çapında İslami terör örgütleri ve IŞİD'e karşı yüzlerce polisin katıldığı geniş çapta bir operasyon başlatıldı. Yaklaşık 800 polisin katıldığı operasyonda 12'si Sidney'de olmak üzere 25 eve baskın yapıldı. Tutunaklara göre polis, Omarjan Azari ve Mohammad Ali Baryalei adında iki kişinin telefon görüşmesini yakaladı.Tutanaklarda Mohammad Ali Baryalei adlı kişinin Ortadoğu'da 60 Avusturalyalı militanı olduğu ve ayrıca Azari'ye saldırı emrini Baryalei'nin de verdiği iddia ediliyor. 

24 yaşındaki Sidneyli bir şüphelinin ise örgüte silah sağladığı iddia ediliyor. 

Operasyonda gözaltına alınanlardan ikisinin ise kadın olduğu öğrenildi. Savcının verdiği bilgiye göre IŞİD mensubu bu kişiler rastgele birini kaçırıp IŞİD bayrağı önünde kafasını kesmeyi planlıyorlardı.

AVUSTRALYA TARİHİN EN BÜYÜK TERÖR OPERASYONU

Başbakan Tony Abbott yaptığı açıklamada saldırı hakkında istihbarat bilgisi aldıklarını ve IŞİD üyesinin Avusturalya'daki destekçilerinin kim olduğunun öğrenilmesi için sorgulandığını açıkladı. Operasyonun bir şüphe üzerine değil, aldıkları net istihbarat kaynaklarından geldiğini belirten Abott, Avusturalya'nın ciddi bir bir terör saldırısı riskiyle karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi. IŞİD'e karşı yapılan bu operasyon, Avusturalya tarihindeki en büyük terör operasyonu olarak nitelendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı