KELİME OYUNU 5 N 1 K 'DA

KELİME OYUNU 5 N 1 K 'DA

.

 Ali İhsan Varol'dan Özdemir'e "Kelime Oyunu"

"Kelime oyunu" programı sunucusu Ali İhsan Varol, 5N1K programında gündeme ilişkin konulara göndermeler yaparak Cüneyt Özdemir'e sorular sordu.

Cüneyt Özdemir'in 5N1K programına, Bloomberg TV ve Show Tv'de program yapan ve daha sonra programı yayından kaldırılan Ali İhsan Varol katıldı.


GÖNDERMELERİYLE GÜNDEM OLMUŞTU


Gezi Parkı olayları sırasında,"Çapulcu, biber gazı, gaz maskesi, barikat, merhamet, polis, gözaltı", 17 Aralık soruşturmasından sonra "Yiyici" gibi sorularla gündeme gelen Varol, Cüneyt Özdemir'in programında da yine gündemle alakalı manidar sorular sordu. Özdemir bazı soruları Twitter'daki takipçilerin yardım alarak cevapladı.


YİNE GÖNDERMELİ SORULAR


Ali İhsan Varol'un, Cüneyt Özdemir'e sorduğu ilk soru, yine gündemde bir gazetenin alınmasıyla ilgili iddia edilen "havuz" kelimesi oldu. İkinci soru ise Cemaat yemeği olarak bilinen "Maklube"ydi. Üçüncü soru tadından yenmeyen yönetim biçimi diye soruldu. Cevap ise "Demokrasi"ydi. Bu soruya Özdemir cevap verirken, "Belki de unutmuşuzdur, ondan bilemedim" diyerek cevap verdi. Dördüncü soru, yaşadığı baskıdan dolayı yoğurdu üfleyerek yiyen medya çalışanıydı. Bu sorunun cevabı "oto sansür"dü. Son soru ise içinden doğru seçeneğin çıkması umut edilen demokrasi kutusuydu. Bu sorunun cevabı "Oy sandığı"ydı.