KEFEN GİYİP GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTILAR

KEFEN GİYİP GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTILAR

Kefenli gövde gösterisi...

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile ordu güçleri arasındaki çatışmalar ülkenin kuzeyinde yoğun şekilde devam ederken, Kerkük’te Şii lider Mukteda El Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu milisleri gösteri düzenledi.

Kerkük’ün Atlas Caddesi’nde düzenlenen gösteride Mehdi Ordusu’ndan 500 kadar milis, IŞİD’e karşı savaşmaya hazır olduklarının mesajını verdi.

Sadr’ın Kerkük Temsilcisi Raad El Sahri, gösteriyi düzenleyenleri askeri kıyafetle selamladı. Kerkük sokaklarında boy gösterenlerin askeri kıyafet üzerinde giydikleri kefenler ise dikkat çekti.

Irak bayrağı taşıyan siyah giyimli ve yüzü maskeli askerler gösteride, “Mehdi, Mehdi” sloganları atarken, Kerkük Polisi de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Milisler, IŞİD’in Arapça kısaltmasının yazılı olduğu tahtalara uçan tekmeler atarak mesaj verdi.

Terör guruplarının Kerkük’e adım atamayacağını belirten Sadr’ın Kerkük Temsilcisi Raad El Sahri, “Bugün burada mücahit Mukteda Sadr’ın emri ile hareket ediyoruz. Kerkük’te tüm etnik guruplar ile bir gösteri düzenlendik. Bu gösteri terör guruplarına bir mesajdır. Bilsinler ki Kerkük’e adım bile atamazlar. Bu şehrimizi savunmak için burada da toplandık.”

Mehdi Ordusu, başkent Bağdat’ta da 200 bin kişinin katılımıyla gösteri düzenledi.

irakmilisleri.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı