KEÇİ VE YAVRUSUNU AKUT KURTARDI

KEÇİ VE YAVRUSUNU AKUT KURTARDI

6 gün mahsur kaldıkları kayalıklarda açlıktan ölmek üzere olan keçi ve yavrusunu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi kurtardı.

 

Fethiye'nin Gökben Mahallesi'ndeki evinden Mendos Dağı'nın eteklerinde 16 Eylül'de keçi sürüsünü otlatmak için çıkan 49 yaşındaki Muammer Kör, Karain Başı Mevkii'ndeki kayalıklarda 2 yaşındaki keçisi ile 4 aylık yavrunun mahsur kaldığını gördü.

80 METRELİK KAYALIKTA KALDILAR

Kör, 1000 rakımındaki 80 metrelik kayanın 60'ıncı metresinde mahsur kalan keçi ve yavrusunun kendiliğinden kurtulmasını bekledi. 6 günün sonunda keçi ve yavrusunun açlık ve susuzluktan öleceğini anlayan Kör, AKUT Fethiye Ekibi'nden yardım istedi.

1.5 SAATTE KURTARILDI

8 kişilik AKUT Fethiye ekibi, dün saat 12.00 sıralarında bölgeye hareket etti. Araçtan indikten sonra 1 saat yürüyen AKUT ekibi, kayalıklara ulaşıp keçi ve oğlağın yerini tespit etti. Kayanın zirvesine halatla iniş istasyonu kurduktan sonra 20 metrelik inişin ardından keçi ve yavrusuna ulaşan AKUT gönüllüleri, fileye sararak uçurumdan çıkardı.

BİTKİN DÜŞMÜŞLER

Muammer Kör, 1.5 saat süren çalışma sonunda kurtarılan oğlağı su verdikten sonra kucağına alarak kayalıklardan uzaklaştırdı. Keçi ve yavrusunun açlık ve susuzluk nedeniyle bitkin düştükleri gözlendi. 250 keçisini bu bölgede otlattığını anlatan Muammer Kör, ölmek üzere olan hayvanlarını kurtaran AKUT Fethiye ekibine teşekkür etti. Kör, dönüş yolunda AKUT ekibinin eşyalarını katırına yükleyerek gönüllülere yardım etti. Operasyonu başarıyla sonlandıran AKUT Fethiye ekibi, koordinasyon merkezine döndü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı