KCK DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

KCK DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

KCK Davası'nda karar...

KCK davasında tutuklu yargılanan DEP eski Genel Başkanı Hatip Dicle ile eski Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin Çiçek tahliye edildi.

Diyarbakır'da KCK ana davasında 2009 yılında tutuklanan Hatip Dicle'nin avukatı Ali Ekrem Atalay, dün müvekkillerinin tahliye edilmesi için Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Bugün başvuruyu değerlendiren mahkeme Hatip Dicle ile birlikte Hüsamettin Çiçek'in tahliye edilmesine karar verdi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulanan Dicle ve Çiçek, tahliye kararlarının cezaevine ulaşmasının ardından serbest bırakılacaklar. Dicle ve Çiçek'in tahliyesinin ardından KCK ana davasında tutuklu 33 sanık kaldı.

MAHKEME BAŞKANI DEĞİŞTİ

Dicle'nin avukatı Ali Ekrem Atalay kararla ilgili olarak, "Hatip Dicle'nin serbest kalması için önümüzde Anayasa Mahkemesi'nin kararının da aralarında olmak üzere bir sürü neden var. Ben, Hatip Dicle ile Çiçek'in avukatıyım. Müvekkillerim için bir hafta önce tahliye başvurusunda bulundum, ancak mahkeme reddetti. Dün yeniden mahkemeye başvurdum. Mahkemenin başkanı değiştiği için bugün yeni mahkeme başkanı başvurumu değerlendirmiş ve iki müvekkilim hakkında tahliye kararı verdi. Müvekkillerim 4 yıl 6 aydır cezaevindeler. Zaten aralık ayında cezaevinde 5 yılını dolduracaktı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı