KAZA YAPAN İETT ŞOFÖRÜNDEN ŞOK AÇIKLAMA

KAZA YAPAN İETT ŞOFÖRÜNDEN ŞOK AÇIKLAMA

Faciaya ramak kaldı, şoför İETT'yi, İETT şoförü suçladı

Her gün bir şehir içi otobüs kazası haberi almaya alıştık. Freni tutmayanlar, lastiği patlayanlar… Üstelik bu kazalar ölümlere de sebebiyet vermeye başladı. Ölümden kurtulanlar Kabataş’taki kazada bir bacağını kaybeden Kübra Dere gibi sakat kalıyor.

İşte benzer bir kaza bugün öğle saatlerinde yaşandı. Şişli'den Dolmabahçe'ye inen Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi'nde İETT otobüsü kaza yaptı. Kaza saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Taksim-Yeşilpınar hattında sefer yapan 49 T numaralı İETT otobüsü yokuş aşağı inerken önce kaldırıma çıktı, ardından ağaçlık alana girerek durabildi. Otobüs şoförü ile 3 yolcu kazayı yara almadan atlattı.

"BU ARABALARIN HEPSİ SORUNLU"

Otobüsün şoförü Hafız Güzel, "Hiç fren tutmadı. El frene asıldığım halde yine tutturamadım. Ne yaptıysam durduramadım. 16 yıldır şoförlük yapıyorum böyle bir şey görmedim" dedi. İETT şoförü Güzel, "Tecrübem olmasa araçlara vura vura aşağıya doğru giderdik" diye konuştu.

Frenlerden şikayet eden Güzel, "Bundan şikayetimiz var. 30 km ile giden otobüsü durduramadık. Bu arabaları yeniden elden geçirmeleri lazım. Bu arabaların hepsi sorunlu. Yetkililere söylüyorum bu arabaları incelesinler. Ufak yağmurda ben arabayı durduramadım yarın kış geliyor" dedi.

Kazayı yara almadan atlatan yolcu da şoförü teşekkür etti. Kazanın şokunu yaşayan yolcu, "Şoför arkadaşın tecrübesi bizi kurtardı" diye konuştu.

İETT’DEN JET YALANLAMA

İETT Genel Müdürlüğü Beyoğlu'nda bir İETT otobüsünün yaptığı trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kaza sonrası yapılan teknik araştırmada aracın frenleriyle ilgili hiçbir sorun olmadığı belirtildi.

İETT Genel Müdürlüğü'nün kazaya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Bugün saat 11.25’te 49T hattında Taksim-Yeşilpınar servisini yapan İETT otobüsü Taksim Gümüşsuyu yokuşundan aşağı inerken kaza yaptı. Şoför kazaya frenlerin tutmamasının sebep olduğunu söyleyerek aracı durdurmak için park alanına girdiğini belirtti. Fakat konuyla ilgili yapılan teknik araştırma aracın frenleri ile ilgili hiçbir sorunun olmadığını gösterdi.

Kaza yerinde araç üzerinde ve olay yerinde yapılan ilk incelemede el freninin çekik olduğu ve araç çalıştırıldığında ön göstergede hava tüplerinin dolu olduğu, el freninin normal çalıştığı tespit edildi. Arıza tespit cihazı ile yapılan kontrollerde de kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir arıza bulgusuna rastlanmadı. Üstelik otobüsün en son 1 hafta önce muayeden geçtiği tespit edildi.

Kazanın yağışlı hava sebebiyle yerin kayganlaşması neticesinde şoförün, aracın teknik özellikleri, yol ve hava koşullarını dikkate almadan kullanması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.

Tedbiren Kağıthane Garajı’na çekilen aracın yapılan fren kontrolünde frenlerin aktif vaziyette olduğu görüldü. Teknik elemanlar tarafından çalışır durumda olan araca yapılan fren testlerinde el freni, durak freni ve ayak freninin çalışır vaziyette olduğu tespit edildi.

Söz konusu araçlar 5 yıl her türlü garanti kapsamında olup, kilometrik bakımları, onarımları belli periyotlarda düzenli olarak yapılmakta ve yapılan her işlem teknik elemanlar tarafından kontrol edilerek kayıt altına alınıyor."

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı