Kayseri'de parasını alamayan inşaat işçileri çatıya çıktı

Kayseri'de parasını alamayan inşaat işçileri çatıya çıktı

Kayseri Melikgazi'de paralarını alamadıklarını iddia eden inşaat işçileri, alacakları için 9'uncu kat çatısına çıkıp intihar edeceklerini söylediler.

 

Kayseri'de çalıştığı inşaat şirketinden alacağını alamadığını öne süren 35 yaşındaki Akif Yıldız, 9'uncu kattaki çatıya çıktı.

İNTİHAR EDECEĞİZ DEDİLER

Kayseri'de çalıştıkları inşaatta yatan ve bir süreden bu yana ücretlerini alamadıklarını öne süren 2 duvar işçisi 14 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. 

UZUN SÜRE İKNA EDİLMEYE ÇALIŞTILAR

Van'dan gelerek Kayseri'de merkez Melikgazi İlçesi Esenyurt Mahallesi Paşalı Caddesi'ndeki inşaatın 14 katlı çatısındaki tuğlaların üzerine çıkan 40 yaşındaki Abdulhari Ç. ve 29 yaşındaki Sergen G. ücretlerini alamadıkları intihar edeceklerini söyledi. İki inşaat işçisi "Çocuklarımızın rızkını kazanmak için Kayseri'ye geldik. 10 gündür inşaatta kalıyoruz. Çalıştığımız günden bu yana  bir kuruş para almadık. 

PARAMIZI ALMADAN İNMEYİZ

İnşaat yetkilileri gelir paramızı verirse öyle ineriz" dedi. Polis ve diğer inşaat çalışanlarının ikna çalışmaları bir süre sonuçsuz kalırken, olay yerine inşaat yetkililerin gelmesi ve işçilerinin alacaklarını vermesi sonrası 2 inşaat işçisi çıktıkları çatı katından indi. 

ALACAKLARINI ÖDEME SÖZÜ ALINCA İNDİLER

Polis iki inşaat işçisinin ifadesini almak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Soruşturma sürdürülüyor

İlgili Haberler