KAYSERİ'DE HALK YOLU TRAFİĞE KAPATTI

KAYSERİ'DE HALK YOLU TRAFİĞE KAPATTI

KAYSERİ’nin Melikgazi ilçesi Hisarcık mahallesinde vatandaşlar, altyapı çalışmaları nedeniyle açılan çukurlar ve daralan yolun kazalara neden olduğunu belirterek Kayseri -Erciyes karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

KAYSERİ’nin Melikgazi ilçesi Hisarcık mahallesinde vatandaşlar, altyapı çalışmaları nedeniyle açılan çukurlar ve daralan yolun kazalara neden olduğunu belirterek Kayseri -Erciyes karayolunu bir süre trafiğe kapattı. Amaçlarının ölümlerin, yaralanmaların önüne geçmek olduğunu belirten eylemciler, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

YOLLAR ÇUKUR DOLU

Kayseri- Erciyes karayolunun geçtiği Hisarcık mahallesinde doğalgaz, elektrik ve su şebekesi nedeniyle açılan çukurların zamanında örtülmediğini, çalışmaların yavaş gitmesi sonucu, bölünmüş yolda son bir ayda ikisi yaralamalı, biri ölümle üç kazanın meydana geldiğini belirten semt sakinleri dertlerini önce eylem için önlem alan polislere ve trafik müdürlüğü yetkililerine anlattı. Grup daha sonra da yolu keserek, 5 dakika ulaşıma kapattı.

LASTİK YAKMIYORUZ SORUNA DİKKAT ÇEKİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Mehmet İncialan, "Biz burada haklı bir soruna çözüm bulmak ve dikkat çekmek için eylem yapıyoruz. Başka bir amacımız yok. Bizi lastik yakan, kamu malına zarar veren eylemcilerle karıştırmayın. Türkiye’nin önemli kış sporları ve turizm merkezi Erciyes dağına giden yolda, doğalgaz çalışmaları ve açılan çukurlardan geçirilen su ve elektrik hatlarının yapımı oldukça ağır gitmekte, ister istemez yol ikiye bölünmekte, çalışma biten yollardaki asfaltlama çalışmaları gecikmektedir. Tüm bunların neticesinde yolların ve inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını, trafik ekiplerinin inşaat yapılan yerlerde daha fazla önlem almaya çağırıyoruz ’’dedi. Hisarcık meydanındaki eyleme diğer mahalle muhtarları da destek verirken, eylal sonrası kalabalık dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı