Kayseri'de Fren Tutmadı 8 Ölü 26 Yaralı 4 Kayıp

Kayseri'de Fren Tutmadı 8 Ölü 26 Yaralı 4 Kayıp

Kayseri'deki kazada kayıp 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı, ölenlerin sayısı 8 oldu

Tur midibüsü baraja uçtu!

Kayseri'deki kazada kayıp 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı, ölenlerin sayısı 8 oldu 

Demet ÖZTÜRK- Mükremin ÖKSÜZGİL- Faruk ÇUHADAROĞLU -Ahmet KORKMAZER/ YAHYALI(Kayseri)-NEVŞEHİR 

01.05.2013 
 
 KAYSERİ'nin Yahyalı İlçesi'nde, Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nden geziye gelen öğretmen ve ailelerini taşıyan midibüs, bugün Çamlıca-3 Baraj gölüne uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Kazada 4 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.
 
Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Karacaşar Beldesi İlkokulu ile ilçe merkezindeki Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu ve Karavezir ilkokulu olmak üzere 3 okulun öğretmen ve aileleri, midibüsle Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'ndeki Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gezmeye gitti. Geziye çıkanların bulunduğu Karacaşar Belde Belediyesi'ne ait Faruk Başavcı yönetimindeki 50 NC 057 plakalı midibüs, Kapuzbaşı'na giderken, Yeşilköy yakınlarında bugün saat 11.30'da, Çamlıca-3 Baraj Gölü'ne uçtu.
 
Kazanın duyulması ardından UMKE kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevkedildi. 13 ambulans ve 1 ambulans helikopter kaza bölgesine giderken, ilk bilgilere göre 6 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. 4 kişinin de kayıp olduğu ileri sürüldü.
 
HAMİLE ÖĞRETMEN KAYSERİ'YE GETİRİLDİ
 
Yaralılardan Fen bilgisi öğretmeni 4.5 aylık hamile Aydan Arısoy ve eşi Çağlar Arısoy ambulans helikopterle, kimlikleri belirlenemeyen 2 yaralı da ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine kaldırıldı. Öğretmen Aydan Arısoy, acil serviste tedavi altına alındı.
 
Öte yandan, olay yerinde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Şerif Yılmaz, jandarma ve sağlık müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu.
 
ÖLENLERİN ADLARI
 
Kazada ölenlerin adları şöyle:
 
Vedat Ali Gür (Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü), Hüsnü Selim Koçak (28), Münifet Koçak (36),Hümeyra Bozkurt (26)Eren Bozkurt(3), Ödemiş soyadlı 50 yaşlarında bir kadın.
 
 
CESETLERE OTOPSİ
 
Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Yeşilköy yakınlarındaki Çamlıca-3 baraj gölünde düşen midibüste ölen 'Ödemiş' soyadlı 6'ncı kişinin, Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altındaki Aydan Aydın Arısoy'un kızkardeşi Handan Aydın olduğu bildirildi.
 
Kazada hayatını kaybedenlerden Hümeyra Bozkurt'un adının da Sümeyra Bozkurt olduğu ve Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu'nda Özel Eğitim öğretmeni olarak görev yaptığı belirtildi.
 
Kazada ölenlerin cesetleri Yahyalı İlçesi'nden Develi İlçesi'ne götürülerek buradaki Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerinin yapılacağı ifade edildi.
 
SÜRÜCÜ: FRENLER TUTMADI
 
Yaralı midibüs soförü Faruk Başavcı, jandarmaya verdiği ifadesinde araçta meydana gelen teknik arıza sonucu frenlerinin tutmadığını iddia etti. Gözaltındaki yaralı sürücü Kayseri'deki Enciyes Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi.
 
Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle:
 
Zeynep Taşdemir, İbrahim ve Ayşe Aksoy, sürücü Faruk Başavcı, Hatice Selvi, Çağlar Arısoy, Aydan Aydın Arısoy, İsmail Şahin.
 
Diğer yaralılar da Develi ve Yahyalı İlçe Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.
 
Kayıpları aramak için bölgede dalgıçlar eşliğinde aramalar sürüyor.
 
ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ
 
Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Yeşilköy yakınlarındaki Çamlıca-3 Baraj gölünde sürdürülen aramalarda 13 yaşlarında bir erkek çocuğu ile yetişkin bir kadının cesetleri çıkarıldı. Böylece kazada ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.