KAYSERİ’DE EĞİTİMCİLERDEN, 'ALO OĞLUM' EYLEMİ

KAYSERİ’DE EĞİTİMCİLERDEN, 'ALO OĞLUM' EYLEMİ

KAYSERİ’de KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısına tepki göstermek için bir günlük...

KAYSERİ’de KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısına tepki göstermek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya eğitimciler, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına da göndermelerin olduğu 'Alo oğlum' adlı bir de skeç oynadı.

Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na tepki göstermek için iş bırakan eğitimciler, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri, 'AKP yasanı al başına çal', 'Gaz yedik cop yedik haram yemedik' sloganları attı.

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısı’nın pimi çekilmiş bomba olduğunu öne sürerek, "Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, ben yaptım oldu anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. AKP kendi devletini kuracak. Yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak. Siz kimsiniz ki 73 bin okul yöneticisinin sosyal statüsünü ve dişiyle, tırnağı ile hak ettiği bu makamları, bir kalemde elinden alıyorsunuz? Siz kimsiniz, milli eğitimde yandaş imparatorluğu kurmaya yetiniyorsunuz?" dedi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal da iş güvencesinin her geçen gün AK Parti tarafından yok edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Ünsal, "İki gün önce internete düşen Başbakan ve oğlunun ses kayırları ve iddiaların ciddiyeti, sarsıcılığı altında bu gün eğitim emekçileri olarak Türkiye genelinde grevde ve bu ülke için çocuklarımızın geleceği için görevdeyiz. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerinin ardından, eğitim sistemini tamamen kendi kontrolü altına alma için düşmeye basmıştır. Bizler hiçbir sendika yarımı yapmadan bu yasa tasarısına karşı ortak mücadele edeceğiz. Hükümete buradan sesleniyoruz, dayatmacı tutumunuzdan vazgeçin ve yasayı derhal geri çekin" diye konuştu.

'ALO OĞLUM'

Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler, eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına da göndermenin yapıldığı bir skeç oynandı.Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, bir anda durun oğlum arıyor diyerek megafonu eline aldı ve "Telefon geldi oğlan arıyor, benim oğlan. 'Tamam oğlum, tamam yastığın altına bak. Orada 100 lira var. 100 liranın 50’sini doğalgaza ver. Ne elektriği mi kesmişler? Tamam oğlum, küçük kardeşin geliyor. Simit satmış. Servisçi almıyor mu? Olsun, yürüsün ne far eder ki" diye seslendi. Öztürk’ün bu sözlerine alkışlarla destek verirken sendika üyeleri de 'Gaz yedik cop yedik haram yemedik' sloganı attı.

CHP, EMEK Partisi gibi bazı siyasi parti üyelerinin de destek verdiği eğitimcilerin eylemi daha sonra çekilen halayların ardından son buldu.

 

KAYSERİ’DE EĞİTİMCİLERDEN, 'ALO OĞLUM' EYLEMİ

KAYSERİ’DE EĞİTİMCİLERDEN, 'ALO OĞLUM' EYLEMİ

Kaynak:Haber Kaynağı