KAYIP MALEZYA UÇAĞI HAKKINDA ŞOK GELİŞME

KAYIP MALEZYA UÇAĞI HAKKINDA ŞOK GELİŞME

DAILY Star gazetesi, kayıp uçağa dair yer iddiada bulundu ve bunu "Kayıp uçak 'ABD terör üssü..

Kayıp Malezya uçağı hakkında şok iddia

DAILY Star gazetesi, kayıp uçağa dair yer iddiada bulundu ve bunu "Kayıp uçak 'ABD terör üssü'ne doğru gidiyordu" manşeti ile duyurdu. İngiliz tabloid gazetesi, uçağın İngiltere'ye ait gizli bir Amerikan üssüne karşı bir terör saldırısı planlanarak kaçırıldığını iddia etti. Boeing 777'nin ABD'nin İngiltere'den kiraladığı, Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia adasında bulunan Amerikan üssüne doğru kaçırılmış olabileceğine dikkat çekti. Hayalet uçak manşetiyle uçağa dair gelişmelere yer veren Daily Mirror gazetesi, "Avusturalya'nın Perth şehrinden 1500 mil mesafede, uydudan saptanan biri 24 metre diğeri 8 metre büyüklüğündeki iki cismin uçağın enkazı olduğu kanıtlanırsa, bu uçağın hava trafik kontrolü ile en son temasa geçmesinden sonra 7 saat uçtuğu anlamına geliyor" diye yazdı. Gazete, iki cisim kayıp Malezya uçağının enkazı çıkması durumunda, uçağın denize düştüğü noktadan sonra 239 yolcunun 7 saat uçakta şuursuz bir vaziyette uçtukları teorisinin kuvvet kazanacağını yazdı. Haberde, uçağın otomatik pilot ile bir süre yol aldığının iddialar arasında olduğu belirtildi.

UÇAĞIN FOTOĞRAFINI TÜRK ÖĞRENCİ ÇEKTİ

Öte yandan günlerdir dünya gündemini işgal eden kayıp Malezya uçağının bir Türk öğrenci tarafından daha önce fotoğraflandığı ortaya çıktı. Manşette kullandığımız fotoğraf ise o Türk öğrencinin çektiği kayıp Malezya uçağına ait.

Bugüne kadar yüzlerce sivil ve askeri uçağı, farklı şehirler ve farklı havaalanlarında fotoğraflayan, uçak fotoğrafı tutkusu yüzünden binlerce kilometre yolculuk yapan, 25 yaşındaki Enver Çilengiroğlu, arşivinde 26 ülke tarafından arama çalışmaları sürdürülen, 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla hala kayıp olan Malezya uçağının fotoğrafını da buldu. 

Kuyruk numarasından, arşivinde kaybolan uçağın fotoğrafını bulan Çilengiroğlu, "Fotoğrafı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çekerken böyle acı bir olayda yeniden karşıma çıkacağını düşünmemiştim elbette. Aranan Malezya uçağının fotoğrafını İran Havayolları’na ait uçağı çekmek için İstanbul’a gittiğimde çekmiştim. Daha önce de çektiğim THY’ye ait Tekirdağ uçağı Hollanda’da düşmüştü ve çok üzülmüştüm. Umarım diğer uçakların başına böyle talihsizlikler gelmez ve Malezya uçağı bir an önce bulunur" dedi.

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü’nü geçtiğimiz yıl bitirip yüksek lisans eğitimine başlayan Çilengiroğlu asıl tutkusunun havacılık fotoğrafçılığı olduğunu söyledi. Son 6 yıldır bu tutkusunun peşinde binlerce kilometre koştuğunu anlatan Çilengiroğlu, "Babamın mesleği ve Top-Gun’dan etkilenmem nedeniyle tüm askeri uçakları fotoğraflamaya başladım. Bunu sivil uçakların fotoğraflarını da çekmek izledi. Bu sayede aynı tutkuya sahip insanlar tanıdım, yakın arkadaşlıklar kurdum. 6 yıl önce Türkiye’ye tescilli sivil tüm uçakları fotoğrafını toplamaya başladığımda bu kadar tutku haline geleceğini tahmin etmemiştim. Arşivimde olmayan her bir uçak, benim için bir macera ve heyecan olmaya başladı. Tabii ki fotoğraf çekerken çoğu zaman yasak kelimesi ile karşılaştık, ancak her seferinde tüm zorluklara karşın engel olmadı. Biraz kaçak, biraz gizli, bazen de air-showlarda fotoğraf çekerek heyecanımızı hiç kaybetmedim. Artık uçmayan Concorde'un fotoğrafını çekemedim. Onu da Fransa’ya gidip müzede fotoğraflamak istiyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar hala uçuşta olan Mig’lerden F-16’ya, Airbus ve Rus Antonov’lara kadar tüm sivil ve askeri uçakları fotoğrafladığını kaydeden Çilengiroğlu, "Aynı zamanda üzücü anılar da yaşadım. Çektiğim ilk uçaklardan olan THY’nin Tekirdağ uçağı Hollanda’da düştü. Bu olaya çok üzülmüştüm. Yakın zamanda kaybolan Malezya uçağı da benim için acı bir arşiv oluşturdu. Malezya uçağının kaybolduğunu duyunca arşivimi kontrol ettim. Dünyanın dört bir yanında 25 ülke tarafından aranan uçağın fotoğrafını kuyruk numarasına bakarak arşivimde buldum. İran Havayolları’na ait uçağı görüntülemek için İstanbul’a gittiğimde çekmiştim. Umarım diğer uçakların başına böyle talihsizlikler gelmez ve Malezya uçağı bir an önce bulunur" diye konuştu.

 

KAYIP MALEZYA UÇAĞI HAKKINDA ŞOK GELİŞME

KAYIP MALEZYA UÇAĞI HAKKINDA ŞOK GELİŞME

Kaynak:Haber Kaynağı