KAYIP İŞADAMI ANTALYA'DA ORMANDA GÖMÜLÜ BULUNDU

KAYIP İŞADAMI ANTALYA'DA ORMANDA GÖMÜLÜ BULUNDU

Ailesinin 2 gündür ulaşamayıp polise kayıp duyurusu yaptığı iş adamı İbrahim Çakır Antalya'da ormanda gömülü bulundu

Yakınlarının 2 gündür haber alamayıp polise müracaat ettiği işadamı İbrahim Çakır'ın Antalya'da ormana gömüldüğü ortaya çıktı.  Zanlının ifadesine göre Çakır alacak verecek tartışması sonucu öldürülmüş.

YAKINLARI POLİSE KAYIP İLANI VERMİŞ

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde 2 gün önce kaybolan İbrahim Çakır’ın alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada öldürülüp, cesedinin Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıktı.

Beyşehir İlçesi’nde yaşayan İbrahim Çakır, geçen pazar günü aniden ortadan kayboldu. Çakır'a ulaşamayan yakınlarının ihbarı üzerine polis ekipleri, harekete geçti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak 23 yaşındaki Yusuf Zor ve Mehmet Selvi'yi dün Konya'da gözaltına aldı.

Yapılan sorguda, Yusuf Zor, İbrahim Çakır'ı öldürüp, cesedini ise arkadaşı Mehmet Selvi'nin yardımıyla götürdükleri Antalya'nın Manavgat İlçesi Yaylaalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti.

ORMANLIK ALAN'DA BULUNDU

Manavgat’a getirilen şüphelilere yer gösterme yaptırıldı. Manavgat Adliyesi'nden bir savcı ve İlçe Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan ekiplerin yer aldığı yer gösterme sırasında İbrahim Çakır’ın cesedi yol kenarına yakın bir yerde 40-45 santimetre derinlikte kazılan çukurda bulundu.

Yapılan incelemenin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na kondu. Şüpheliler ise Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Beyşehir’e götürüldü.

TAKSİTLER HALİNDE ÖDÜYORDUM

Yusuf Zor, polisteki ifadesinde Huğlu’da av tüfeği imalatı yaptığını ve bir süre önce İbrahim Çakır’dan bir miktar borç alarak taksitler halinde ödemeye başladığını söyledi. Olay günü kalan 7 bin lira borcunu ödemek için Beyşehir’e geldiğini ve İbrahim Çakır ile buluşarak ilçe dışına çıktıklarını ifade etti.

BORCUN DAHA FAZLA DEDİ

Yusuf Zor, burada İbrahim Çakır borç miktarının daha fazla olduğunu iddia edince tartıştıklarını ve kendisine küfrettiğini söyledi. Araçtan inip bagajdaki av tüfeğini aldığını söyleyen Zor, Çakır’ın elini beline atmasından korkarak tüfekle ateş ettiğini iddia etti.

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

İbrahim Çakır’ın olay yerinde öldüğünü anlatan Yusuf Zor, bunun üzerine maktulü arabanın bagajına koyduğunu, Beyşehir’e giderken yolda arkadaşı Mehmet Selvi’yi aradığını aktardı.

Olayı anlattığı Mehmet Selvi’nin teslim olması gerektiğini söylediğini, ancak bunu kabul etmediğini belirten Yusuf Zor, daha önce tüfek satmak için geldiği Manavgat’a bağlı Yaylaalan civarında yol kenarına İbrahim Çakır’ı gömdüğünü belirtti.

Dönüşte Manavgat’ta bir akaryakıt istasyonunda otomobili yıkadıklarını anlatan Yusuf Zor, geceyi geçirmek için Alanya’ya giderek bir otelde kaldıklarını ve ertesi gün Konya’ya döndüklerini söyledi.

İlgili Haberler