KAYIP İŞ İŞADAMI ÖLÜ BULUNDU

KAYIP İŞ İŞADAMI ÖLÜ BULUNDU

Kaçırdılar... Dövdüler... Öldürdüler...

İSTANBUL'da 19 gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, daha sonra ailesinden 5 milyon Euro fidye istenen işadamı Mehmet Turgut'un öldürüldüğü ortaya çıktı.

19 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis düzenlendiği operasyonda işadamının kaçılıp öldürülmesiyle ilgili 19 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında ünlü bir uyuşturcu tacirinin oğullarının bulunduğu öğrenildi.

5 MİLYON EURO FİDYE İSTEMİŞLERDİ

İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran 2015 tarihinde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Ailesinin polise bilgi vermesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma devam ederken aileyi telefonla arayan bir kişi Mehmet Turgut'un hayatı karşılığında 5 milyon Euro para istemişti. Ancak bu kişi bir daha aramamıştı.

4 İLDE OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada polis işadamını kaçıranların kimliklerini tespit etti. Gerekli delillerin toplanmasının ardından bugün 4 ilde ortak operasyon yapıldı. Van, Balıkesir, Kırıkkale, Kocaleli illerinde yapılan operasyonda şu ana kadar toplam 19 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

ÇETENİN ELEBAŞLARI VAN'DA YAKALANDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda kaçırma ve fidye isteme çetesinin ele başı olan 6 kişinin Van'da yakalandığı öğrenildi. Bu kişiler arasında ünlü bir uyuşturucu tacirinin oğullarının da bulunduğu öğrenildi.

İŞADAMINI DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞLER

Gözaltına alınan şüpheliler Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerin işadamını ilk kaçırdıkları gün Kocaeli ilçesinde bir eve götürdüklerini anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin burada darp ettikleri, Mehmet Turgut'un bu dayak sonucu bir gün sonra ölmesi üzerine gömdüklerini anlattıkları belirtildi. Şüphelilerin İşadamını gömdüklerini söyleyerek gösterdikleri Kocaeli, Ballıca'da yapılan kazı çalışmalarında bir erkek cesedi bulundu. Tanınmayacak halde bulunan ceset incelenmek üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini belirttliler.

Kaynak:Haber Kaynağı