KAYIP GENÇ KIZI VAHŞİCE ÖLDÜRMÜŞLER

KAYIP GENÇ KIZI VAHŞİCE ÖLDÜRMÜŞLER

Sürücü ile beraberinde babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı.

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulundu. Cinayetle ilgili 2 kişi gözaltına alınırken 1 kişi de aranıyor.

MİNÜBÜSÜN İÇERİSİNDE KAN İZLERİ

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın 11 Şubat'ta ailesi tarafından polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verildi. Üniversiteli kız aranırken dün akşam saatlerinde Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarma ekipleri, minibüsün tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip takip etti. Jandarma peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. Sürücü ile beraberinde babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile 20 yaşındaki Fatih Gökçe'nin bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

ŞAPKASI BULUNDU

Araştırmasını sürdüren jandarma, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, kayıp bilgisi üzerine tekrar minibüsü aramaya başladı. Tarsus'ta yapılan yol kontrolü sırasında 33 B 8756 plakalı minibüs içinde Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. Minibüste yeniden yapılan aramada, bulunan bir kadın şapkası, kayıp öğrencinin babası Mehmet Aslan'a, gösterildi. Baba Mehmet Aslan, şapkanın kızı Özgecan'a ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine sorgulanan Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, suçlarını itiraf ederek genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp, Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresine attıklarını itiraf ettiler.

55723_9936_13022015142704_0.jpg

PİKNİK ALANINDA BULUNDU

Zanlıların gösterdiği yerde yapılan aramada vücudunun bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen cenaze, kayıp genç kızın Tarsus'ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen ve ismi açıklanmayan genç kız, kıyafetleri görünce arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi. Jandarma tarafından sakinleştirilen genç kız, "Öğlene kadar birlikte okuldaydık. Saat 01.30'da okuldan birlikte çıktık. Alışveriş merkezinde yemek yedik, akşam saatlerinde minibüse bindik. Ben yolda indim o da evine gitmek üzere devam etti. Aynı gece kayıp olduğu bilgisini aldık, bir gün sonra da okula gelmedi"dedi. Ailesi de cenazesinin kızlarına ait olduğunu minibüste bulunan şapka ve kıyafetlerinden teşhis etti.

55723_9936_13022015142704_3.jpg

DNA TESTİ BELİRLEYECEK

Ancak yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cenazenin kesin olarak Özgecan Aslan'a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapılacak. Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe'nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında minibüsü kullanan şoför Suphi Altındöken'in yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin, genç kızı neden öldürüp yaktıkları ise yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı