KAYIP AİRASYA UÇAĞI BULUNDU

KAYIP AİRASYA UÇAĞI BULUNDU

10 büyük nesne ve daha fazla sayıda beyaz renkli şeyler tespit ettik" dedi.

Endonezya’nın Surabaya adasından Singapur’a giderken kaybolan AirAsia yolcu uçağı, yaklaşık iki gün sonra bulundu. Taşıdığı 162 kişiyle birlikte kaybolan uçağa ait parçaların Endonezya açıklarında tespit edildiği açıklandı. Aynı bölgede cesetlere de ulaşıldı.

 

Endonezya'dan yapılan açıklamada, havadan sürdürülen aramalarda acil durum kaydırağı ve uçak kapısına benzeyen nesneler tespit edildiği duyuruldu. Endonezya hava kuvvetleri yetkilisi Agus Dwi Putranto, arama çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "10 büyük nesne ve daha fazla sayıda beyaz renkli şeyler tespit ettik" dedi.

Bu açıklamadan yaklaşık bir saat sonra ise bu nesnelerin AirAsia uçağına ait olduğu duyuruldu. Açıklamayı Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Genel Direktörü Djoko Murjatmodjo yaptı. AFP'nin haberine göre, Djoko, Endonezya Ulaştırma Bakanı'nın kısa süre içinde bölgeye gideceğini söyledi.

Djoko, "Arama kurtarma personelimizin gözlemleri sonucunda, yolcu çıkışı kapısı ve yük kapısı gibi belirgin şeyler bulundu. Denizde, Pangkalan Bun'un 160 kilometre güneybatısında bulundu" diye konuştu.
Uçağın pilotu, bağlantı kesilmeden önce kötü hava koşulları nedeniyle rotayı değiştirmek istemişti.
Endonezyalı yetkililer, hava trafiğin pilotun uçağın rotasını sola çevirmesine izin verdiğini, iki-üç dakika sonra da yükselme onayının verildiğini ancak pilottan cevap alınamadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı